Directiva UE

OMS avertizează: „Amploarea epidemiei EBOLA, mult subevaluată”

De News Cluj
In Sănătate
18 august 2014
0 Comentarii
image_pdfimage_print

Ebola-RomaniaPersonalul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) prezent în zonele afectate de virusul Ebola consideră că amploarea epidemiei este „mult subevaluată”, a anunțat OMS joi seară într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Personalul prezent în zonele de epidemie adună probe care arată că numărul cazurilor raportate și numărul deceselor subestimează cu mult amploarea epidemiei”, se afirmă în comunicatul citat de AFP.

„Epidemia provocată de virusul Ebola în Africa de Vest continuă să se întindă, cu 1.975 de cazuri și 1.069 de morți în Guineea, Liberia, Nigeria și în Sierra Leone”, subliniază organizația internațională.

În fața acestei situații, „OMS coordonează o creștere masivă a răspunsului internațional (la epidemie) cu sprijinul individual al diverselor țări, agenții de control al bolilor și agenții care aparțin Națiunilor Unite”.

„Este de așteptat ca epidemia să dureze o anumită perioadă de timp. Planul operațional de răspuns al OMS se întinde pe următoarele luni”, menționează aceasta.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariția acestei febre hemoragice în 1976, a făcut până în prezent 1.069 de morți: 377 în Guineea, 355 în Liberia, 334 în Sierra Leone și trei în Nigeria.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Da-ne un LIKE!
By clicking any of these buttons you help our site to get better
Social PopUP by SumoMe
ziare ziare.org