Directiva UE

VIDEO-REVOLTĂTOR: Tânăr în comă, plimbat între spitalele din Cluj din lipsa unui ventilator mecanic

De News Cluj
In News
8 august 2014
6 Comentarii
image_pdfimage_print

accident-rutierCaz şocant în două spitale din Cluj! Un tânăr rănit grav într-un accident rutier, aflat în comă profundă, a fost plimbat mai multe ore, cu mai multe ambulanţe pe la spitalele din Cluj-Napoca. Deşi tânărul avea un traumatism cranian sever, medicii de la Clinica de Neurochirurgie l-au trimis înapoi de unde a venit, adică la Unitatea de Primiri Urgenţe. Motivarea neprimirii tânărului în spital este HALUCINANTĂ: doctorii au spus că nu au ventilatoare mecanice.

Gabriel Fărcaş, de 21 de ani, din comuna clujeană Aghireşu, a fost implicat într-un grav accident rutier, petrecut joi seara, în jurul orei 22.30. Tânărul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat cu maşina între un stâlp şi gardul unui imobil. Prins între fiarele contorsionate ale autoturismului, vecinii i-au sărit în ajutor tânărului şi l-au scos odată cu venirea echipajelor de salvare.

De aici a început calvarul aparţinătorilor lui Gabriel, care spun că în momentul în care acesta a fost luat de ambulanţă,  avea semne vitale. De la locul accidentului a fost preluat de o ambulanţă din Huedin. În drumul spre Cluj-Napoca, Gabriel a fost mutat într-o altă ambulanţă SMURD.

Ajunşi la Unitatea de Primiri Urgenţe, medicii de gardă s-au purtat urât cu ei, susţin aparţinătorii. După ce i-au fost făcute investigaţiile, tânărul aflat deja în comă a fost transportat către Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca.

O altă ambulanţă SMURD l-a preluat pe Gabriel şi l-a dus la Clinica de Neurochirurgie, unde rănitul a aşteptat în maşină, potrivit aparţinătorilor, 40 de minute, după care medicii au decis să-l trimită, din nou, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Motivul oficial al refuzului de internare a fost că nu au ventilatoare mecanice, menite sa sustina pacientul in viata.

Ajunşi la capătul răbdărilor, aparţinătorii tânărului au apelat la ajutorul reporterilor NewsCluj.ro, în jurul orei 3.30 dimineaţa.

Un reporter NewsCluj.ro a încercat să vorbească cu medicul de gardă, din UPU, pentru a afla cum a motivat Clinica de Neurochirurgie internarea lui Gabriel. Reporterul nostru a primit un mare refuz în ceea ce priveşte comunicarea.

Cu aparţinătorii tânărului în faţa spitalului, în jurul orei 04.00, reporterul NewsCluj.ro a luat decizia de a-l înştiinţa pe ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, de cele petrecute la spitalele din Cluj. La mai puţin de 20 de minute, ministrul Bănicioiu a revenit cu un sms la reporterul nostru prin care era înştiinţat că tânărul refuzat la Clinica de Neurochirurgie va ajunge la Clinică de Neurochirurgie pentru că acolo trebuie tratat.

În acelaşi sms, Bănicioiu cere NewsCluj.ro să-l ţină la curent cu evoluţia de sănătate a tânărului accidentat.

În jurul orei 5:30, după primirea lui Gabriel la Clinica de Neurochirurgie, medicul de gardă a explicat aparţinătorilor că şansele de supravieţuire ale lui Gabriel sunt minime. Doctorul a spus că traumatismul cranian suferit de Gabriel este extrem de grav. Gabriel nu poate fi operat, susţin medicii.

Tânărul avea permis de numai o lună de zile. El s-a întors miercuri din Italia, unde lucra, pentru a petrece câteva zile acasă. La spital a fost însoţit de câţiva prieteni de familie, părinţii lui Gabriel sunt plecaţi în străinătate, la muncă.

T.C. ilustratie – 02.50 – 05.10

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Da-ne un LIKE!
By clicking any of these buttons you help our site to get better
Social PopUP by SumoMe
ziare ziare.org