EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

3.000 kg de făină şi 1.000 kg de tărâţe, confiscate de poliţiştii clujeni

De News Cluj
In News
20 iunie 2014
0 Comentarii

tarate de grauPoliţiştii de investigare a fraudelor au confiscat 3.000 kg de făină şi 1.000 kg de tărâţe, în valoare de circa 5.000 lei, comercializate fără îndeplinirea condiţiilor legale. A fost aplicată şi o sancţiune contravenţională de 20.000 lei.

La data de 19 iunie, s-a efectuat un control de specialitate la punctul de lucru al unui agent economic situat în localitatea Săvădisla, cu principal obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor de panificaţie şi patiserie.

Poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj, Serviciul de Investigare a Fraudelor, au efectuat verificări pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul producerii, depozitării, transportului şi comercializării produselor cerealiere. Totodată, aceştia au avut în vedere şi munca la negru.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al inspectorilor din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca la punctul de lucru al societăţii nu se ţine o evidenţă zilnică a producţiei şi nu se întocmeau toate documentele prevăzute de lege pentru comercializarea legală a produselor de panificaţie.

Totodată, reprezentantul societăţii nu a putut justifica legal provenienţa cantităţilor de făină şi tărâţe identificate în depozitul punctului de lucru.

În acest context, a fost aplicată o amendă contravenţională de 20.000 lei, conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Cele 3.000 kg de făină şi 1.000 kg de tărâţe de grâu depistate, în cuantum de aproximativ 5.000 lei, au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org