EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

45 de ani de Sibiu Jazz Festival!

De
In Cultură
15 octombrie 2015
0 Comentarii

Afis-FestivalSibiu Jazz Festival va sărbători anul acesta cea de-a 45-a ediție, aducând la Sibiu, în perioada 22-25 octombrie, artiști de renume din lumea jazzului. Parte integrantă a Festivalului, Concursul SJF se află la a 15-a ediție și va avea loc în zilele de 19, 20 și 21 octombrie.

powered by DISPERSIE#Răspândim Idei

„Săptămâna Jazzistică de la Sibiu își reafirmă statutul de cel mai solid brand românesc printre festivalurile de gen. O asemenea longevitate este rară și reprezintă o adevărată carte de vizită pentru Sibiu. În linii mari, programul va aduce proiecte artistice inedite, variate ca stil și origine etno-culturală”, a declarat Simona Adina Maxim, director executiv al Sibiu Jazz Festival.

Programul Festivalului

Festivalul este deschis de Concursul Sibiu Jazz Festival, care se va desfășura în perioada19–21 octombrie, la Teatrul Gong, începând cu ora 19:00. Sunt așteptați participanți din Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Braşov, Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Republica Moldova si Ungaria.

Joi, 22 octombrie (Teatrul Gong, ora 19:00), publicul se va delecta cu ritmurile groove, aduse de proiectul „Jazz Talks” al trioului elvețian VEIN, și jazzul rafinat al cvartetului contrabasistului italian Niccolò Faraci.

Seara de vineri, 23 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), debutează cu concertul extraordinar al celui mai celebru pianist spaniol de flamenco-jazz: DORANTES, în premieră în România. Al doilea concert al serii va fi susținut de Edi Jak Neumann International Quartet, cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”.

Sâmbătă, 24 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00) vom prezenta un proiect inedit, creat la Sibiu în cadrul proiectului “Jazz Residency”, la care participă muzicieni din Iordania, Moldova și Romania.  Al doilea concert al serii va fi susținut de Amos Hoffman Quartet (Israel), a cărui proiect “Brown Sugar”  este  o  combinație  electrizantă, în  care  influențele  melodice  și  ritmice orientale se împletesc cu groove-ul american. Seara se încheie în acordul ritmurilor exotice cubaneze: SONEROS DE VERDAD, a doua generație Buena Vista Social Club, în premieră în România; muzica lor este un amestec de son, danzon și jazz, care va încânta publicul.

Ultima seară de festival, duminică, 25 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), îl aduce la Sibiu pe pianistul Sebastian Spanache, al cărui trio prin muzica sa depășește granițele clasice ale trioului de jazz. Seara se încheie în acordul ritmurilor africane:Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic), muzica lor se remarcă prin exotismul generat de îmbinarea muzicii de jazz cu  muzica străveche africană.

În fiecare seară publicul este invitat la JAM SESSION și Jazz Party în Music Pub, începând cu ora 23:00. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

Bilete și abonamente

19, 20, 21 octombrie, Concursul Sibiu Jazz Festival 

Biletele se vor pune în vânzare la intrare, la Teatrul Gong, începând cu ora 18:00.

Prețul unui bilet este de 10 lei, redus 5 lei.

Joi, 22 octombrie

Intrarea se face pe bază de invitație, bilete la intrare – 70 lei.

Vineri.  Sâmbătă, Duminică, 23-25 octombrie 

Biletelen și abonamentele se găsesc  în rețeaua EVENTIM 

Librariile Humanitas, Orange, Vodafone, Germanos, OMV

ABONAMENT: 200 lei, redus 150 lei

La fiecare abonament, cadou o invitație dublă pentru data de joi, 22 octombrie (accesul se va face pe baza abonamentului)

BILET pentru o seară: 70 lei, redus 50 lei

Reducerile sunt valabile pentru elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități.

Mai multe informații despre Festival, puteți găsi accesând site-ul official – www.sibiujazz.eu și pagina de Facebook – www.facebook.com/sibiujazz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org