EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Administrația județeană sub lupa procurorilor DNA la Cluj!

De NewsCluj.ro
In Justiţie
7 ianuarie 2015
0 Comentarii

dna

Dacă în 2013 activitatea DNA Cluj a stat sub semnul combaterii corupţiei din domeniul silvic şi fondurilor europene, în 2014 activitatea procurorilor clujeni anticorupţie a vizat infracţiunile comise în zona administraţiei şi în domeniul transporturilor.

Un preşedinte de consiliu judeţean, un primar de municipiu, un director de la Autoritatea Rutieră, un inspector şef Sigla DNAde la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, mai mulţi oameni de afaceri din domeniul imobiliar şi transporturi, un inspector adjunct de la inspectoratul şcolar, patronul unei companii feroviare şi al unei întreprinderi de reparaţii feroviare şi trei şefi de structuri de poliţie sînt o parte dintre persoanele puse sub urmărire penală sau trimise în judecată anul trecut de procurorii clujeni ai Departamentului Naţional Anticorupţie. Una dintre cauzele instrumentate de procurorii DNA a zguduit Clujul. Este vorba dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat pentru fapte de corupţie, informează Făclia.

Anchetatorii din cadrul DNA Cluj au reuşit să instrumenteze dosarul prin care a fost trimis în judecată fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, pentru luarea de mită, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

Un alt dosar instrumentat de DNA în 2014 şi care a avut un impact deosebit asupra opiniei publice a fost cel în care Rareş Pop, fost consilier judeţean liberal şi şef al Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier, a fost arestat şi trimis în judecată pentru fapte de corupţie. O altă anchetă complexă a DNA Cluj a vizat faptele de corupţie comise de patronii firmei de transport călători Fany. Anul 2014 a reprezentat pentru DNA Cluj şi finalizarea cercetărilor privind cel mai mare tun imobiliar dat în ultimii ani în municipiul Cluj-Napoca și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org