EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Ambasada Olandei şi AJOFM Cluj organizează luni “Informează-te complet, angajează-te corect!”

De
In Social
3 iunie 2015
0 Comentarii

locuri de munca olandaAmbasada Olandei, cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, organizează în data de 8 iunie 2015 două întâlniri în municipiul Cluj-Napoca sub îndemnul “Informează-te complet, angajează-te corect!”. Aceste evenimente fac parte din Proiectul privind mobilitatea forţei de muncă, demarat de Guvernul olandez în 2014.

Scopul proiectului este de conştientizare şi atenţionare a potenţialilor angajaţi în Olanda privind necesitatea informării înainte de plecare. Succesul la locul de muncă şi integrarea în comunitate, precum şi evitarea pericolelor legate de contracte de muncă nefavorabile sau chiar de exploatarea prin muncă depind în mare măsura de cunoaşterea drepturilor, obligaţiilor, oportunităţilor şi riscurilor privind viaţa şi munca în Olanda.

Prima întâlnire, care va avea loc in intervalul orar 10:00 – 11:00, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, str. George Cosbuc, nr. 2, etaj. 1, camera 2C (Sala de Consiliu), se adresează autorităţilor locale, organizaţiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor şi agenţiilor de recrutare pentru a găsi cele mai bune căi de diseminare a informaţiilor către persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate.

A doua întâlnire, care va avea loc in intervalul orar 11:30 – 12:30, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, str. George Cosbuc, nr. 2, etaj. 1, camera 2C (Sala de Consiliu), este o sesiune de informare adresată persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate în legătură cu ce ar trebui să ştie înainte să ia o decizie (contract de muncă, salariul minim legal şi concediul, costurile vieţii, obligaţia de a avea o locuinţă decentă şi de a înscrie copiii la şcoală, avantajele cunoaşterii limbii şi înscrierii la Primărie etc).

Informaţii privind viaţa şi munca în Olanda se regăsesc şi pe http://romania.nlembassy.org/news/2013/september/nou-in-olanda.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org