EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Aurelia Cristea anunţă: Guvernul Ponta pune tunurile pe evaziunea fiscală!

De
In Actual
2 aprilie 2015
0 Comentarii

OFSD018Modificarea legislaţiei privind combaterea evaziunii fiscale este o prioritate pentru Guvernul Ponta, alături de relaxarea fiscală şi susţinerea unui mediu prietenos pentru afaceri, asigurând respectul cuvenit faţă de agenţii economici care îşi plătesc taxele şi impozitele corespunzător, însă, în aceeaşi măsură, toleranţa zero faţă de evaziunea fiscală, având în vedere ponderea mare pe care o deţine economia subterană din produsul intern brut (PIB) în România.

„Evaziunea fiscală trebuie combătută sub toate formele ei. Nu există niveluri graduale de moralitate ale actului propriu-zis, de corupţie, însă aplicarea sancţiunilor trebuie să fie una graduală, în funcţie de valoarea prejudiciului, de reaua intenţie sau simpla greşeală.

Este important ca noua legislaţie să fie suficient de fermă dar şi clară pentru a nu se facilita abuzuri. Agenţii economici care fac mici erori trebuie să primească mici sancțiuni, iar cei care recidivează să fie sancționați pe măsură, după această etapă intervenind suspendarea activității firmei cu activități în neregulă” a declarat deputatul Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Modificarea legislaţiei are ca scop îmbunătăţirea prevenirii evaziunii fiscale, prin măsuri care să ducă la îndreptarea unor comportamente economice greşite, astfel, dacă fiecare român, firmă ori companie respectă legea și plătește impozitele și taxele, știindu-se feriți de abuzuri, bugetul naţional se va consolida şi vor exista resurse pentru mari investiții, proiecte regionale şi naţionale pentru mai multe generaţii.

„Fac apel la corpul profesional al ANAF de a evalua corect toate situaţiile de control astfel încât sa nu descurajăm iniţiativa privată ci să încurajăm adoptarea unui comportament fiscal corect” a mai completat preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org