EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Aurelia Cristea: Guvernul Ponta se ţine de cuvânt! Proiectul Spitalului de Urgență Cluj intră în linie dreaptă!

De NewsCluj.ro
In Politic
18 septembrie 2014
0 Comentarii

aurelia-cristea

Guvernul a apropat în şedinţa de miercuri, 17 septembrie, un împrumut în valoare de 250 de milioane de euro de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, o parte din aceşti bani urmând să fie destinaţi finanţării studiilor de fezabilitate şi proiectelor tehnice pentru facilităţile medicale noi în cadrul Spitalului Regional de urgenţă din Cluj.

“Premierul Victor Ponta a anunțat  la 9 mai, la mitingul PSD de la Cluj, că, în acest an, vor începe procedurile de construire a Spitalului Regional de Urgență de la Florești.  Astăzi avem dovata că Guvernul Ponta se ţine de cuvânt şi îşi respectă promisiunile făcute clujenilor”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a reprezentat un proiect prioritar pentru ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, încă din momentul depunerii candidaturii pentru un post deputat în Colegiul 3 din Cluj – Napoca.

 

Potrivit expunerii de motive a Legii privind ratificarea Acordului de împrumut (Proiectul privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltarea, semnat la Bucureşti la 17 iunie 2014, îmbunătăţirea guvernării şi administrării dectorului de sănătate – va susţine în principal: dezvoltarea capacităţii instituţionale pentru evaluarea tehnologiilor medicale, îmbunătăţirea mecanismelor de control al calităţii, dezvoltarea de ghiduri de practică, standarde şi protocoale, implementarea unor sisteme de contabilitate a costurilor în spitale pentru îmbunătăţirea mecanismelor de plată pe caz rezolvat, întărirea capacităţii sectorului de sănătate pentru realizarea unor studii, dezvoltarea şi implementarea unor proiecte şi finanţarea de studii de fezabilitate şi pre-investiţii.

Spitalul Regional de Urgență Cluj ar urma să fie construit în Florești, pe un teren de aproape 15 hectare. Conform proiectului, acesta ar urma să aibă 800 de paturi, 37 de secții medicale și un heliport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org