EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Bărbat din Cluj Napoca reţinut 24 de ore pentru că a vrut să ţepuiască o societate comercială cu un ordin de plată fals. Suma e fabuloasă !

De News Cluj
In Justiţie
5 aprilie 2014
0 Comentarii

retinut_pentru_ordin_de_plata_falsPoliţişti din cadrul I.P.J. Cluj-Serviciul de Investigare a Fraudelor au depistat un bărbat de 33 ani, din municipiul Cluj-Napoca care, în 4 aprilie a prezentat pentru achizitionarea unor marfuri (băuturi alcoolice ) un ordin de plată fals.

În fapt, bărbatul a încercat să inducă în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale, acesta prezentându-se că ar avea calitatea de administrator al unei firme, cu toate că nu detinea nicio calitate şi a solicitat achizitionarea unor mărfuri pentru care a plătit cu un ordin de plată care ar putea fi fals. Valoarea mărfurilor care urmau a fi achizitionate este de peste 15.000 lei.
Cu ocazia percheziţie efectuate asupra autovehiculului folosit de suspect poliţiştii au descoperit ordine de plata falsificate, precum şi facturi fiscale de achizitie a mărfurilor.

De asemenea s-a stabilit că, în luna martie 2014, suspectul ar mai fi achiziţionat bunuri de la alte două societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, pentru plata cărora a emis ordine de plată false.
În baza probatoriului administrat s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva suspectului pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte prev. şi ped. de art. 244, alin.1 şi 2 şi art.322 din Codul Penal şi tentativă la înşelăciune.

Prin ordonanţă s-a dispus reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj–Napoca cu propunerea de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org