EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Baza militară de la Câmpia Turzii ar putea avea o importanță sporită în contextul conflictului de la granița țării

De NewsCluj.ro
In Național
4 septembrie 2014
0 Comentarii

avion

Președintele României, Traian Băsescu, a anunțat, miercuri, că CSAT a aprobat prezența aeronavelor de luptă ale NATO pe aeroporturile din România. 200 de militari NATO vor putea ateriza în țara noastră.

Unul din aceste aeroporturi de importanță strategică ar putea fi și cel de la Câmpia Turzii, având în vedere multiplele exerciții desfășurate în ultima perioadă în comun cu piloții care activează în Organizația Nord-Atlantică.

În plus reprezentanții zonei noastre în Parlamentul României au afirmat că se face lobby pentru ca Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii să devină o adevărată bază NATO.

Al doilea punct al sedintei CSAT a fost, potrivit presedintelui, legat de posibila participare ca stat coordonator in proiectul fondului NATO de sprijin pentru Ucraina, in domeniul cibernetic.

”Romania este pregatita sa isi asume unul din cele patru programe ale NATO, in calitate de natiune lider, si programul pe care dorim sa ni-l asumam este legat de apararea cibernetica a Ucrainei”, a spus Traian Basescu, precizand ca si aceasta decizie a fost adoptata in CSAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org