EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Buscat Resort, o statiune mirifica in Muntii Apuseni

De
In Actual
23 ianuarie 2015
0 Comentarii

10402471_866244766767364_4036947622794351870_nLa doar 60 km de Cluj-Napoca (100 km de Alba-Iulia, Târgu Mureș și Zalău) și la 3 km de Stațiunea Băișoara, se află Vârful Buscat, unul dintre cele mai înalte vârfuri din Munții Apuseni (1677 m), un adevărat colț de rai perfect pentru o evadare din jungla urbană indiferent de sezon.

powered by Andreea Popescu#DISPERSIE.ro

În afara peisajelor montane deosebite și a liniștii copleșitoare, un alt avantaj pe care îl regăsim în această zonă este faptul că aerul are a doua cea mai mare concentrație de ozon din Europa. Ozonul are numeroase efecte benefice asupra organismului uman: ajută în distrugerea germenilor patologici și a moleculelor toxinelor ingerate sau produse de către corp, este un adjuvant în cazul problemelor articulare și reumatismale precum și un ”tratament” natural împotriva stresului și a oboselii cronice, având un efect de energizare și oxigenare la nivel celular.

Buscat Resort, o stațiune care a început să se dezvolte începând cu anul 2009 și se întinde pe o suprafață de aproximativ 37,7 HA teren intravilan, este situată într-o zonă montană neexploatată de om dar care are un potențial turistic fantastic datorită numeroaselor posibilități de desfășurare a activităților sportive sau recreative în orice sezon.

Din punct de vedere al persoanelor care practică sporturi de iarnă, datorită altitudinii și poziționării pârtiilor, stațiunea este ideală deoarece sezonul de schi depășește cinci luni pe an (decembrie – aprilie). Cele trei pârtii existente momentan la Buscat, Pârtia 1 – 1300 m (Albastră), Pârtia 2 – 800 m (Roșie), Pârtia 3 – 900 m (Neagră), beneficiază de o instalație moderna de transport pe cablu de tip TELESCAUN, prima instalație de acest fel din Munții Apuseni. Instalația are o capacitate de 1440 de persoane / oră, durata de urcare este de doar 5 minute iar accesul se face de la baza pârtiilor. Începând cu anul 2014 pârtia de începâtori este dotată cu babylift, iar pentru cei care iubesc iarna și vor să se bucure de ea deși nu schiază, a fost amenajată și o pârtie de sanie care garantează multe zâmbete și voie bună. De asemenea, în cadrul stațiunii se află și un Centru de închiriere a echipamentelor aferente sporturilor de iarnă. Pregătită pentru orice situație, stațiunea este prevăzută cu o instalație semiautomată de zăpadă artificială și cu utilajele necesare întreținerii calității pârtiilor.

Pe timpul verii și nu numai, zona aferentă stațiunii Buscat oferă numeroase posibilității de drumeții și trasee montane. O parte din obiectivele turistice montante accesibile din stațiune sunt: Cheile Runcului, Cheile Poșăgii, Mănăstirea Lupșa, Schitul de la Plopi, Ruinele Cetății Lita, Cosul Boului. Pentru iubitorii de sporturi puțin mai extreme, în cadrul stațiunii Buscat se află primul bike park din România, Buscat Bike Park, dedicat în special iubitorilor sporturilor cu bicicleta, pe munte. În cadrul acestuia se pot desfășura diverse activități precum maraton, crosscountry pentru profesioniți dar și pentru amatori ai ciclismului, Downhill, 4x, Dirt Jumping, Slopestyle, Trial Bike dar și activități pentru vizitatorii mai puțin aventuroși – tir cu arcul, trasee cu ATV-urile, Paintball.

În ceea ce privește infrastructura stațiunii, Buscat Resort le pune la dispoziție vizitatorilor Cabana Lupilor, o pensiune cu capacitate de 30 locuri, dotată cu restaurant (80 locuri), situată la baza pârtiei într-un decor de poveste, Open Air Grill % Bar (90 locuri interior + 120 pe terasă), Apres Ski situat la jumătatea pârtiei 1 precum și o parcare de 250 autoturisme + autocare. Deși există doar de câțiva ani, stațiunea a avut un impact pozitiv asupra turismului din zonă, acest lucru fiind un impuls care duce cu pași rapizi spre creștere și dezvoltare.

Pe parcursul anului în cadrul stațiunii sunt organizate numeroase concursuri sportive precum Concurs Downhill, Concurs Dirt Jumping, Concurs Trial Bike, concurs Hard Enduro si nu numai.

Buscat Ski & Summer Resort, stațiunea montană din Munții Apuseni, oferă posibilități diverse de petrecere a timpul liber într-un cadru frumos și sălbatic în care omul intră în armonie cu natura având parte în accelași timp și de distracție și activități sportive.

P.S. La Buscat încă e iarnă, așadar sunteți invitați să vă bucurați de zăpadă alături de noi!

Pentru mai multe informații accesați:

www.buscat.ro

https://www.facebook.com/buscat

Program:
Marți – Vineri : 10:00 – 17:00
Sâmbătă – Duminică : 09:00 – 17:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org