EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

CAMPANIE IGPR – „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI”

De News Cluj
In Social
9 mai 2014
0 Comentarii

2În perioada aprilie – septembrie 2014, Inspectoratul General al Poliției Române, desfășoară la nivel național campania de informare a populației ”Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi!”.

Campania are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor.

Partener al Poliţiei Române în realizarea acestei campanii este Societatea Groupama Asigurări S.A. Cele două instituţii au derulat până acum, în cadrul parteneriatului iniţiat în 2011, trei campanii de prevenire a infracţiunilor de furt: „Fii precaut! Hoţii nu dorm” (2011), „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!” (2012) şi „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” (2013).

Campania se înscrie în priorităţile Poliţiei Române în domeniul prevenirii criminalității în anul 2014, două dintre acestea fiind „Prevenirea infracţiunilor de furt” şi „Prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”.

Activităţile circumscrise acestei iniţiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi stabilirea unor întâlniri între cetățeni și poliţişti de prevenire sau ordine publică.

Pentru promovarea mesajelor campaniei, în judeţul Cluj vor fi distribuite peste 4000 de broșuri cu recomandări preventive şi 150 de afişe, ce vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

· Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

· Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu le permiteţi accesul în casă decât dacă sunt însoţite de administratorul imobilului. Aceste activităţi se execută NUMAI prin administraţia imobilului.
· Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!
· Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon sau în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!
· Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa, lăsând astfel impresia de casă locuită!
· Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare!
· Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare!
· Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate!
· Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.
· Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!
· Când părăsiţi locuinţa pe timpul nopţii, dacă este posibil, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune!

2

 

afis-furt (1)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org