EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Cardul ISIC pentru elevi, studenți și profesori ajunge la Cluj

De NewsCluj.ro
In Actual
18 septembrie 2014
0 Comentarii

sigla-isic

ISIC (International Student Identity Card), singura legitimație studențească recunoscută la nivel internațional în peste 130 de țări, ajunge la Cluj. Venirea legitimaţiei ISIC în oraşul nostru  va fi “salutată” printr-un eveniment surpriză ce va avea loc la începutul lunii octombrie.

Cu ajutorul ISIC, studenţii vor avea gratuitate/reducere la abonamentele de transport în comun (RATUC).

Mai mult de atât, legitimaţia le ofera posesorilor accesul la o rețea de peste 126.000 de locații din întreaga lume şi peste 2.000 de locaţii din România,  în care vor beneficia de oferte de tip 1+1 gratuit, reduceri de prețuri și multe alte oferte speciale la partenerii ISIC în toate categoriile de interes pentru tineri: restaurante, puburi, școli de șoferi, cinematografe, centre de înfrumusețare, librării, centre de limbi straine, magazine de îmbrăcăminte/încălțăminte etc.

Pentru a veni în sprijinul elevilor și studenților din oraș, din această toamnă ISIC (International Student Identity Card) este disponibil și la Cluj, cel mai important centru universitar din Transilvania în care, în acest an, vor studia peste 75.000 de studenți.

Andrei Munteanu -Reprezentant ISIC Cluj a declarat: Sunt convins ca ISIC-ul va deveni cel mai bun companion al studenţilor din oraşul nostru, datorită beneficiilor pe care le aduce acestora.  Mai mult, având în vedere faptul că municipiul Cluj-Napoca a câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015, va atrage atenţia unui număr important de studenţi din întreaga Europă, marea lor majoritate având legitimaţia ISIC, astfel contribui chiar la dezvoltarea economică a municipiului. Ne bucurăm că ISIC a ajuns în sfârşit în oraşul nostru!

Pe lângă ISIC (International Student Identity Card) ce este destinat elevilor şi studenţilor, toamna aceasta mai vine cu o noutate în Cluj: legitimaţia ITIC (International Teacher Identity Card), o legitimaţie ce vine în sprijinul profesorilor, oferindu-le acces la o reţea cu numeroase beneficii.   Atât ISIC cât şi ITIC, sunt legitimaţii susţinute şi recomandate de UNESCO, pot fi folosite şi  în afara granițelor țării, fiind un real ajutor pentru cei care călătoresc în vacanţă, pentru cei care studiază în alte ţări sau sunt înscrişi în programe de tip work&travel

Despre ISIC:

Înfiinţat în 1953 ISIC (International Student Identity Card), singura legitimaţie care atestă la nivel global statutul de elev şi student, a sărbătorit 60 de ani de existenţă în anul universitar 2012-2013. Având susţinerea şi recunoaşterea UNESCO, precum şi a numeroase instituţii guvernamentale, legitimaţia se emite în 130 de ţări la un număr de peste 4,5 milioane de studenţi, numărul acestora fiind în continuă creştere.

ISIC a fost creat ca şi intrument principal pentru a susţine tinerii permiţându-le acestora să călătorească peste tot în lume, să descopere ţări noi, culturi şi limbi diferite – în scopul de a preveni conflictele culturale şi sociale. Deşi ideea de a călători rămâne unul din cele mai importante aspecte care stau la baza legitimaţiei, portofoliul facilităţilor oferite de aceasta este din ce în ce mai extins, oferind soluţii la toate nevoile studentului din ziua de azi.

Elevii şi studenţii români se pot bucura în prezent de facilităţi nu doar atunci când călătoresc în străinătate ci şi în România în peste 2000 de locaţii din domenii de interes pentru ei. Viaţa de elev şi student poate fi mult mai ieftină cu legitimaţia ISIC. La nivel local, studenţii pot beneficia de reduceri consistente la şcoli de şoferi, cinema, centre de înfrumuseţare, librarii, fast food, magazine îmbrăcăminte/încălţăminte.

Date suplimentare despre ISIC:

  • Asociaţia ISIC este o organizaţie non profit cu sediul central în Amsterdam.
  • ISIC este emis şi distribuit în peste 130 de ţări la nivel global incluzând toate ţările U.E.
  • Legitimaţiile ISIC sunt susţinute şi recunoscute de UNESCO.
  • Anual peste 4,5 milioane de studenţi îşi fac un card ISIC şi beneficieaza de reduceri în peste 126.000 de locaţii în întreaga lume.
  • ISIC în România este reprezentat de ASYST – Asociaţia pentru Sprijinirea Tinerilor, Studenţilor şi Profesorilor care deţine licenţa exclusivă pentru dezvoltatea proiectului.
  • Peste 60.000 de studenţi şi elevi români îşi emit anual acest card şi au acces la reduceri în peste 2.000 de locaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org