EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Ce NU ŞTII pentru a trece de Sărbătorile Pascale fără a fi VICTIMĂ. Vezi ce zic POLIŢIŞTII !

De News Cluj
In News
18 aprilie 2014
0 Comentarii

incidenteÎn perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor de Paşti, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj s-au luat măsuri pentru asigurarea unor condiţii optime de ordine şi siguranţă publică.

Peste 500 poliţişti clujeni vor fi în teren în această perioadă, pentru prevenirea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.
Asigurăm clujenii de aplicarea tuturor măsurilor necesare, astfel încât Sărbătorile să se desfăşoare în linişte în judeţul nostru.

Cu această ocazie, poliţiştii vor avea în atenţie:

· Menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, în zonele care cunosc un aflux mare de persoane, prin patrule mixte Poliţie-Jandarmerie.
· În colaborare cu reprezentanţi din cadrul instituţiilor de control se vor efectua verificări la agenţii economici ce au fost identificaţi că desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, sub aspectul respectării normelor sanitar veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute.
· Asigurarea prezenţei agenţilor de poliţie rutieră, pe principalele artere de circulaţie, mai ales cele din zonele turistice, pe căile de acces spre acestea sau drumurile cunoscute cu trafic intens în mediul urban.
· Asigurarea fluenţei traficului auto şi pietonal în special în zona lăcaşurilor de cult în care se organizează manifestări religioase.

Recomandări în prag de sărbătoare

Pentru a petrece sărbătorile în linişte şi siguranţă, Poliţia Clujeană vă recomandă:

· când mergeţi la cumpărături sau vă aflaţi în alte locuri aglomerate, păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei şi supravegheaţi în permanenţă genţile şi cărucioarele cu produse deja plătite;
· când parcaţi maşina, pe cât posibil, folosiţi zonele special amenajate şi iluminate şi nu lăsaţi nimic la vedere în interiorul autoturismului; pot reprezenta o atracţie pentru hoţi;
· dacă observaţi persoane sau activităţi care vi se par suspecte în zona în care locuiţi, anunţaţi imediat Poliţia, apelând, gratuit, numărul 112 – Apel unic pentru urgenţe şi reţineţi cât mai multe semnalmente ale persoanelor suspecte.

Vă reamintim faptul că poliţiştii clujeni acţionează zilnic pentru combaterea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere pe drumurile care străbat judeţul Cluj, viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor, depăşirea neregulamentară.

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare şi riscante!
– Folosiţi luminile de întâlnire, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
– Folosiţi centura de siguranţă! Vă poate salva viaţa în caz de accident rutier.
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
– Acordaţi un plus de atenţie conducerii în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

În municipiul Cluj-Napoca, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere sunt neacordarea de prioritate la pietoni sau autovehicule, viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară.

Vă reamintim câteva recomandări de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în calitate de pieton, pentru a nu ajunge în postura de victimă:

– Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
– Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
– Respectaţi culorile semaforului electric.

POLIŢIŞTII CLUJENI şi în această perioadă vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, pentru ca toţi cetăţenii să îşi petreacă în linişte sărbătorile.

Nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112, vom fi la datorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org