EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Clujul în topul locuinţelor care se devalorizează

De
In Social
8 aprilie 2014
0 Comentarii

apartamente_clujTimişoara este cea mai sigură destinaţie pentru o achiziţie imobiliară în scop de investiţie. Preţurile locuinţelor în acest oraş au scăzut cel mai puţin în ultimii şase ani, iar în ultimele 12 luni acestea chiar s-au majorat.

Preţul apartamentelor este în prezent cu 2,3% mai mare decât în urmă cu 12 luni (chiar 3% în cazul apartamentelor vechi cu două camere, cea mai populară categorie la achiziţie), spre deosebire de Bucureşti, Constanţa, Braşov sau Cluj-Napoca, unde sunt consemnate în continuare scăderi.

În ultimii şase ani, preţurile apartamentelor din Timişoara au scăzut cu 39,4%, de la un prag maxim de 1.329 de euro pe metru pătrat (atins în iunie 2008), până la un nivel de 805 euro pe metru pătrat, consemnat la finele lui februarie 2014.

Cel mai mare declin, de circa 53%, a avut loc în Capitală, de la 2.264 de euro pe metru pătrat în martie 2008, până la 1.058 de euro pe metru pătrat. Scăderi mai reduse au fost consemnate în celelalte mari oraşe ale ţării, care au fost mai puţin „atinse” şi de boom-ul imobiliar.

„De fapt, cea mai mare „victimă” a ieftinirilor din ultimii ani a fost exact piaţa care a atins culmile „popularităţii” pe timp de boom, Capitala. Pentru cei care se gândesc să cumpere o locuinţă în scop investiţional, luând în calcul o revânzare ulterioară, experienţa perioadei de recesiune poate oferi o perspectivă interesantă”, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar, citat de antena3.ro

În Constanţa, apartamentele s-au ieftinit cu circa 46,6%, de la 1.589 de euro pe metru pătrat (în iunie 2008), până la 849 de euro pe metru pătrat, iar în Braşov, preţurile au scăzut cu 43,5% în ultimii aproape şase ani, de la 1.475 de euro pe metru pătrat (prag atins în mai 2008), până la 833 de euro pe metru pătrat, la finele lui februarie 2014.

În Cluj-Napoca, locuinţele s-au devalorizat cu 42,6% în perioada menţionată, până la un nivel de 862 de euro pe metru pătrat (faţă de 1.503 de euro pe metru pătrat în mai 2008).

Pe segmentul apartamentelor noi, scăderile sunt cuprinse între 3% în Constanţa şi 10% în Cluj-Napoca. Capitala nu s-a abătut de la trend, aici, preţurile apartamentelor noi fiind cu 6,2% mai mici decât în urmă cu 12 luni, în vreme ce cele vechi s-au depreciate cu 2,8%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org