EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

COCAINA din Columbia şi Venezuela a ajuns la Oradea. Procurorii DIICOT au destructurat reţeaua de traficanţi

De News Cluj
In Actual
24 ianuarie 2014
0 Comentarii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a 10 inculpaţi, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc şi finanţarea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc. 12,5 kilograme de cocaina urmau sa fie trimise in Ungaria pentru comercializare. 

 
retea_droguriÎn fapt, din probele administrate în cauză, se conturează suspiciunea rezonabilă că inculpatul P. V. D., în calitate de iniţiator al grupului infracţional organizat, a procurat, din mai multe state din America de Sud, cantitatea de aproximativ 12,5 kg cocaină, drog de mare risc pe care, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, a expediat -o în vederea comercializării pe teritoriul Ungariei, preţul fixat fiind de 50.000 euro/kg.

De menţionat este faptul că liderul grupului infracţional organizat a mai fost condamnat pentru acelaşi gen de infracţiuni, la pedepse de 15 ani, respectiv 25 ani închisoare, iar în prezenta cauză a asigurat coordonarea şi finanţarea întregii activităţi infracţionale.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare competente din Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru şi Italia.Suportul specializat a fost asigurat de Serviciul Roman de Informaţii. Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org