EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Cod GALBEN de INUNDAŢII la Cluj! Vezi care sunt zonele aflate în pericol

De News Cluj
In News
29 iulie 2014
0 Comentarii

Inundatii Turda (23)Hidrologii clujeni au emis o avertizare pentru intervalul 29 iulie ora 16.00 – 30 iulie ora 06.00, conform textului.

”Conform atenţionării meteorologice cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, respectiv, în cursul zilei de 29 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în întreg bazinul Someş-Tisa, în special în zona judeţului Cluj. Se vor semnala precipitaţii sub formă de aversă, cantităţile de precipitaţii putând depăşi 20 l/mp, izolat 30 l/mp.

În acest context, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite, în special pe afluenţii Someşului Mic, scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi formarea de viituri rapide cu caracter de inundaţii locale din cauza precipitaţiilor sub formă de aversă cu caracter torenţial.

Fenomenele menţionate se pot produce izolat şi în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Satu Mare, cu o intensitate mai mică.

Monitorizarea parametrilor hidrometeorologici se va face cu atenţie sporită atât la staţiile hidrometrice cât şi la cele pluviometrice, transmiţându-se avertizări ori de câte ori va fi cazul, imediat după producerea fenomenelor, conform regulamentelor aflate în vigoare”, se arată în avertizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org