EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Contrabandist de ţigări, prins în flagrant în timp ce oferea MITĂ unui poliţist. Agentul care a refuzat banii i-a întins o cursă mituitorului!

De News Cluj
In Justiţie
25 martie 2014
0 Comentarii

politist_mitaOfiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Satu Mare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, l-au prins în flagrant pe B.B.I., de 35 de ani, din Arad, în timp ce încerca să mituiască un ofiţer de poliţie de frontieră cu suma de 300 euro.

În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, utilizat anterior de mituitor la comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun.

În fapt, la data de 22 martie a.c., în urma unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei şi traficului ilicit cu ţigări de provenienţă ucraineană derulată de lucrători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti-Oaş, B.B.I. a fost identificat în trafic în timp ce conducea un autoturism despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de contrabandă.

Acesta a fost condus la sediul S.P.F., iar în urma efectuării controlului amănunţit al maşinii, s-a constatat că avea ascunse în locaşuri special amenajate cantitatea de 3.950 pachete de ţigări. Cetăţeanul l-a contactat pe adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti-Oaş (denunţătorul în cauză) care coordona activitatea, propunându-i ca în schimbul sumei de 1.500 lei să fie lăsat să plece fără a i se întocmi acte procedurale. Ofiţerul a refuzat ferm oferta, atrăgându-i atenţia că săvârşeşte o infracţiune de corupţie. Totodată, lucrătorii poliţiei de frontieră şi-au continuat activitatea, întocmind în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale.

Cu toate acestea, luni 24 martie a.c., B.B.I., s-a prezentat la sediul SPF Negreşti Oaş unde l-a căutat din nou pe poliţist, propunându-i de această dată ca, în schimbul unei sume de bani, să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat.

În urma denunţului formulat de poliţist, echipa operativă a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, B.B.I fiind prins în timp ce oferea ofiţerului de poliţie de frontieră suma de 300 euro în scopul mai sus arătat.

Împotriva lui B.B.I. s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă şi, ulterior, în urma administrării probatoriului, a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru aceeaşi infracţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org