EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Control de ochii lumii din partea I.T.R.S.V. Cluj-Napoca împreună cu Serviciul de Investigare a Fraudelor. Vezi cea mai mare constatare de lemn furat pe anul 2014 !

De News Cluj
In Actual
5 martie 2014
0 Comentarii

De ochii lumii I.T.R.S.V. Cluj-Napoca împreună cu Serviciului de Investigare a Fraudelor au mai făcut un control la tăietorii de lemne. De această dată, se pare, au prins inamicul pădurilor. Nu ştim cum s-a lăsat depistat de oamenii legii însă captura a fost una record pentru anul acesta şi raportată de IPJ Cluj. Clujul se află pe locul 1, în România, la  tăieri ilegale de păduri, si totusi, hotii de lemne adevarati nu sunt depistati.

padure_ciuceaDe obicei infracţiunile constatate de poliţişti sunt de rândul sutelor de lei. Cei care defrişează masiv pădurile nu sunt prinşi niciodată sau chiar dacă sunt depistaţi fără acte, le rezolva în 48 de de ore, aşa cum s-a întâmplat şi la Căpuşu Mare şi totul iese bine pentru cei care conduc mafia lemnului.

Citeste si … EXCLUSIV – Basculanta oprită de poliţiştii din Căpuşu Mare aparţine firmei la care este acţionar şeful Poliţiei Rutiere Huedin

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Cluj-Napoca, au efectuat un control de specialitate la o societate comercială, având ca principal obiect de activitate achiziţia şi comercializarea materialului lemnos.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat faptul că, în perioada 04.09.2013-12.12.2013, administratorul societăţii cu sediul social în judeţul Cluj, a desfăşurat activităţi de comercializare a materialului fără respectarea prevederilor legale.

simona_virci_purtator_de_cuvant_ipj_cluj„Nu putem să dăm informaţii cu privire la locaţia în care în care firma îşi are punctul de lucru sau alte informaţii ce ar putea duce la identificarea agentului comercial. Respectăm prevederile legale”, a declarat Simona Vîrci, purtătorul ce cuvant al IPJ Cluj, pentru NEWS CLUJ

„Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 4, alin.1, lit. b şi alin. 2 din H.G. 996/2008 cu amendă în cuantum de 4.500 lei, fiind dispusă confiscarea a 68,37 m.c. material lemnos, în valoare de aproximativ 25.500 lei.” se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Cluj

Drept exemplu, reprezentanţii IPJ Cluj ne arată cât de minuscule sunt constatările făcute de omaenii legii în comparaţie cu statistica Ministerului Mediului ce plasează Clujul pe locul 1 la tăieri ilegale în România. Tot IPJ Cluj spune că locul 1 în topul infracţionalităţii, pe anul 2013, în judeţul Cluj, îl ocupă silvicultura.

Citeste si …Clujul pe locul 1 la taieri ilegale de paduri. Afla ce suprafata a fost defrisata in 2013, in Romania!

Citeste si …Topul infracţiunilor în judeţul Cluj ! Silvicultura, evaziunea şi tentativele de omor, în fruntea clasamentului.

„La data de 5 martie a.c., în jurul orei 03:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Săcuieu au depistat pe D.J.103H, pe raza comunei, un bărbat de 32 de ani, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2 m.c. lemn de foc, fără documente de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art.19 al.1 lit.b din Legea 171/2010 prvind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar în temeiul art.25, al.1 s-a dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de aproximativ 200 lei, ” este unul dintre exemplele oferite de Inspectoratul Judetean de Politie Cluj. Astfel de constatari au loc zilnic in judetul Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org