EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

DESCINDERI LA CĂMĂTARI PERICULOŞI DIN TURDA. Judecătorii au decis să-i lase liberi pe cămătarii care au terorizat nouă familii

De News Cluj
In Justiţie
9 mai 2014
0 Comentarii

descinderiPoliţiştii clujeni au efectuat 3 percheziţii domiciliare în municipiul Turda, reţinând pentru 24 de ore 3 persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „şantaj” şi „camătă”.

La data de 8 mai, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Turda, au efectuat percheziţii în municipiul Turda, la domiciliile a trei bărbaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „şantaj” şi „camătă”.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciului de Acţiuni Speciale Cluj.

În urma acestor activităţi, poliţiştii au ridicat înscrisuri şi arme albe.

În fapt, în perioada 2009-2014, bărbaţii ar fi împrumutat mai multor persoane diferite sume de bani, solicitând lunar o dobândă de 100%.

Totodată, când cei care au luat împrumuturi au ajuns în imposibilitate de plată, ar fi fost ameninţaţi cu săvârşirea de acte de violenţă asupra lor şi a familiilor lor.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, până în acest moment au fost identificate 9 părţi vătămate care ar fi împrumutat bani de la cei trei bărbaţi.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 4.600 lei.

Cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între  39 şi 68 de ani, din Turda, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „şantaj” şi „camătă”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 207 alin. 3 şi art. 351 din Codul penal.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org