EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

EXCLUSIV – Adrian Iosif Nicoară, poliţistul cu datorii la oameni, ATENŢIONAT de şefii din IPJ Cluj dar va fi cercetat şi de procurori pentru înşelăciune

De News Cluj
In Justiţie
5 martie 2014
0 Comentarii

Adrian Iosif Nicoară, şeful de post din comuna clujeană Sâncraiu, cel care are datorii la oamenii din Sâncraiu şi Mărgău, a scăpat uşor de şefii lui. Acesta a fost atenţionat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, care poate dispune, sau nu, începerea urmăririi penale, în cazul agentului. Adrian Iosif Nicoară a cerut bani cu împrumut de la oameni în decursul a trei ani iar ulterior nu i-a înapoiat.

politist_sancraiuDe-a lunugul anilor Adrian Iosif Nicoară a cerut bani cu împrumut de la săteni. De la câteva sute de lei la câteva mii de lei. S-a folosit inclusiv de tâmplarul din localitate pentru a fabrica mobilă la comandă pentru Postul de Poliţie din comuna Sâncraiu. Sătenii i-au tot cerut banii înapoi omului legii însă, sub pretextul problemelor personale, acesta i-a amânat de la o lună la alta. Supăraţi oamenii au vorbit cu presa.

Citeşte şi ….

EXCLUSIV – Un poliţist a luat bani cu împrumut iar acum oamenii îl acuză că a uitat de datorie
Ulterior, mulţi dintre localnici şi-au retras cuvintele după ce agentul i-ar fi ameninţat că îi dă în judecată dacă recunosc în faţa Corpului de Control al IPJ Cluj, trimis să îl verifice în urma unui articol publicat de NEWS CLUJ, că are bani de de înapoiat oamenilor.

Citeşte şi …

EXCLUSIV – Inspectorul Şef al IPJ Cluj verifică în teren situaţia poliţistului cu datorii la oameni

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj s-au autosesizat în urma apariţiei articolului şi au dispus măsuri împotriva agentului. A fost doar atenţionat dar, în schimb, s-a înregistrat un dosar penal pe numele agentului Iosif Adrian Nicoară care urmează să fie instrumentat tot de IPJ Cluj însă sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Parchetul în cauză urmează să dispună începerea sau neînceperea urmăririi penale împotriva şefului de post din comuna Sâncraiu, din judeţul Cluj.

Iată răspunsul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, trimis către NEWS CLUJ.

raspuns_ipj_cluj

Vă reamintim că un poliţist din judeţul Cluj a tot luat bani de la oameni însă a uitat să îi dea înapoi. Pe motiv că are o situaţie dificilă, omul legii cerea diferite sume de bani, de la oamenii din comuna în care este şef de post. Localnicii au început să îşi dea coate la cârcima din sat când au văzut că ziua de salariu a agentului trece iar acesta nu le mai inapoiaza datoria. Sumele împrumutate sunt între câteva sute de lei şi câteva mii de euro.

Cel puţin 10 oameni din comuna clujeană Sâncraiu şi Mărgău au de recuperat bani de la şeful de post din comuna lor. Adrian Nicoară le-a cerut sătenilor bani pentru diferite probleme pe care le-ar avea printre care şi reparatul danturii. Din milă că are un salariu ” mic ” şi din respect că este şef de post, oamenii i-au dat agentului cât a cerut. Alţii localnici şi-au rupt din economiile lor să-l împrumute pe omul legii.

“A venit la noi şi ne-a cerut 800 de lei că să îşi facă dinţii. Mi-a spus că la salariu o să mi-i dea înapoi. I-am zis odată, de două ori şi nu mi-a mai dat dar a zis că o să mi-i dea. Pste un an l-m întrebat din nou şi acesta mi-a spus că nu poate să îmi dea banii că are probleme. A avut un accident la Negreni şi are cheltuieli de acoperit. Eu i-am dat banii acum doi sau trei ani”, a declarat pentru NEWS CLUJ, Vasile Ghere.

Juhász Mátyás, tâmplarul din localitate i-a făcut mobilă agentului, pentru postul de poliţie. A folosit materialele şi banii lui pentru creaţie, totul a costat 1800 de lei. Răsplată nu a mai primit-o decât verbal.

“Am realizat mai multe corpuri de mobilier pentru postul de poliţie din comună. A zis că îmi dă banii la salariu însă nu am văzut un leu, nici în ziua de astăzi, şi au trecut doi-trei ani. Nu mai am speranţa că că îi voi primi înapoi”, a relatat tâmplarul.

“E o situaţie clară şi limpede. Trebuie dat afară din punctul meu de vedere. Nu are ce sa caute în instituţie. Eu cer angajatorului să respecte drepturile angajatului iar angajatului să îşi facă treaba. Poliţistul asta e o lichea. Voi solicita Corpului de Control să verifice situaţia”, a declarat Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Iată câteva persoane la care Adrian Nicoară are datorii
Aurel Paşcalău – 500 de euro
Adrian Mat – 2800 de lei
Kispál András – 500 de lei
Juhász Mátyás – 1800 de lei
Ghere Vasile – 800 de lei
Sarca Tiberiu – 300 de lei
Antal Tiberiu – 450 de lei
Peter Tiberiu – 350 de lei

Satenii vorbesc si de un prieten al primarului din comuna care l-ar fi imprumutat pe agent cu suma de 2000 de euro pentru acoperirea unor pagube provocate in urma unui accident rutier.

In replica, agentul se apara si spune ca nu are nici o vina.

“Eu am fost chemat de populatie sa fiu sef de post. Nu inteleg de ce ma acuza ca trebuie sa le dau bani. Oamenii m-au ajutat sa facem postul de politie unicat pe judet. Eu neg ca ar fi adevarat asa ceva. Va rog sa dati curs articolului pentru a se stabili cine m-a acuzat si de ce. E strigator la cer ce se intampla. Va dau in judecata si fac un ban. Mai am un proces cu un ziar” , a declarat agentul Adrian Iosif Nicoara

In declaratia de avere a politistului figureaza doar un autoturism din anul 1992.

Citeste si …

EXCLUSIV – Poliţistul cu datorii la oameni a minţit în declaraţia de avere. Vezi documentele !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org