EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

EXCLUSIV – Armaghedon la Poliţia Huedin! De luni, oraşul nu are pe nimeni la şefia Poliţiei după expirarea împuternicirii de 6 luni a fostului şef

De News Cluj
In Social
5 martie 2014
0 Comentarii

Ca la noi, la nimeni ! Scandal la Poliţia din oraşului Huedin, pe postul de conducere. După ce a expirat împuternicirea comandantului Iosif Marc, pe şase luni, la şefia Poliţiei Huedin, mai marii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, s-au decis pe cine vor pune în funcţia liberă numai după ce presa a aflat de situaţie.

politia_huedinAstfel, de câteva zile, Poliţia oraşului Huedin nu are un şef numit, împuternicit sau desemnat. Claudiu Ciorta care miercuri trebuia pus pe funcţie a fost retras din prima linie cu câteva ore înainte de a merge să îşi ocupe fotoliul de conducere, pe motiv că în urma unui meci la care a participat a suferit o fractură de membru inferior. Comisarul Ciorta a activat la Postul de Poliţie din comuna Baciu.

Surse din cadrul IPJ Cluj susţin că, luni 03.03.2013, a expirat împuternicirea lui Iosif Marc, şi că, în locul acestuia trebuia să fie numit Claudiu Ciorta, însă, nu era dorit la conducerea Poliţiei Huedin, de lucrătorii de acolo. Astfel s-ar fi făcut intervenţii la nivelul Inspectoratului de Poliţie pentru că acesta să nu ocupe funcţia de şef al Poliţiei din Huedin. Cel care a avut câştig de cauză este fostul şef al Poliţiei Rutiere din Huedin, controversatul Gheorghe Calatan.

Citeste si …

EXCLUSIV – Sefii de la Politia Huedin, acuzati de implicare in mafia lemnului si favorizarea infractorului

Aceleaşi surse au declarat pentru NEWS CLUJ că Iosif Marc, cel care timp de şase luni a fost împuternicit să conducă Poliţia Huedin, a refuzat să mai coordoneze instituţia pe motiv că „nu doreşte să fie părtaş la ilegalităţile care au loc sub acoperişul anchetatorilor de acolo.”

Deşi desemnarea lui Gheorghe Calatan nu s-a făcut încă oficial, reprezentanţii IPJ Cluj s-au grăbit să îl desemneze deocamdată verbal, după ce NEWS CLUJ a aflat de situaţia de la Huedin.

„Începând cu data de 05.03.2014 inspectorul principal de poliţie Calatan Gheorghe a fost desemnat să coordoneze activităţile derulate la nivelul Poliţiei oraşului Huedin. Acesta rămâne desemnat să coordoneze activităţile până la finalizarea demersurilor necesare împuternicirii unei persoane la conducerea Poliţiei oraşului Huedin,” au declarat reprezentantii IPJ Cluj, pentru NEWS CLUJ.

Coicidenta sau nu, Claudiu Ciorta, cel care trebuia să fie desemnat în locul lui Gheorghe Calatan s-a accidentat tocmai înainte de a fi desemnat pe funcţia de conducere, astfel încât, comisarul este în concediu medical acum.

Gherghe Calatan nu este o persoană necunoscută, din contră, acesta a ieşit în evidenţă , mai degrabă cu scandaluri, decât cu rezultate poliţieneşti. Calatan a fost acuzat în diferite rânduri că ar fi un poliţist corput şi că ar susţine mafia lemnului din zona Huedin dar nu numai.

Citeste si …

EXCLUSIV – Basculanta oprită de poliţiştii din Căpuşu Mare aparţine firmei la care este acţionar şeful Poliţiei Rutiere Huedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org