EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

EXCLUSIV – FOTO-VIDEO – Află cine sunt CĂMĂTARII din Câmpia Turzii şi Turda, arestaţi de D.I.I.C.O.T. !

De News Cluj
In Justiţie
20 martie 2014
0 Comentarii

Printre cei mai temuţi interlopi din judetul Cluj ! O parte din cămătarii de la Turda şi Câmpia Turzii au fost săltaţi din casele lor, de procurorii D.I.I.C.O.T. Interlopii, care au terorizat doua orase, ofereau bani cu camătă patronilor de localuri, dar cereau şi taxe de protecţie.

arestatPatru dintre cele douăzeci de persoane audiate de oamenii legii in urma perchezitiilor au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

Călin Mureşan, Petre Călin Ferdean alias „Fefe”, Relu Chiciudean, alias „Relu” şi Claudiu Ghibu sunt cei patru cămătari pentru care procurorii D.I.I.C.O.T. au decis că măsura reţinerii şi ulterior arestării preventive este cea mai bună soluţie.

Călin Mureşan alias „Mâţa”, din Câmpia Turzii.
Sâmbătă trecută l-ar fi agresat, în faţa localului „la Fiesta” pe un tip, zis Gâldău.

 

petre_calin_ferdeanPetre Călin Ferdean alias „Fefe” (foto) este cunoscut pentru taxele de protecţie pe care le cerea dar şi pentru dobânzile mari la imprumuturile cu camătă. Oamenii din Câmpia Turzii susţin că este cel mai temut interlop din oraşul lor.

Astfel, au fost situaţii în care „Fefe” ar fi intrat beat, cu sabia, în anumite localuri iar oamenii de frică ar fi ieşit din calea lui. Nu de puţine ori, anumite baruri, „au fost nevoite” să îşi prelungească programul până spre zorii zilei asta ca „Fefe” şi argăţii lui să petreacă in voie.

 

relu_chiciudeanDespre Relu Chiciudean alias ” Relu” se cunoaşte că ar fi şeful de la pază al restaurantului „La Fiesta”, din Câmpia Turzii.

În acest local, pe timp de noapte are loc o discotecă, la care, potrivit unor martori, oficial nu este cu intrare pe bani însă toţi care trec de poartă trebuie să cotizeze la oamenii lui „RELU” , altfel, inevitabil sunt implicati în scandaluri, asta pentru ca nu plătesc taxa de protecţie.

 

 

claudiu_ghibu_cluj_turda_camatarClaudiu Ghibu este unul dintre capii lumii interlope din Turda ce a fost reţinut de procurorii D.I.I.C.O.T. Acesta este cunoscut pentru dobânzile mari pe care le cerea drept camătă la imprumuturile financiare.

Declaraţii din anchetă arată că pentru 1000 de euro împrumutaţi cu camătă de la Ghibu, oamenii aveau să înapoieze 3000 de euro.

Claudiu Ghibu şeful, unei grupări din Turda, este rivalul organizaţiei Ovidiu Roja.

Toţi cei patru cămătari au fost cercetaţi în diverse dosare, de-a lungul timpului. Infracţiuni precum lovire, ameninţare, şi trafic de substanţe interzise sunt printre acuzaţiile ce le-au fost aduse de anchetatotri, dar, de fiecare dată au scăpat în libertate şi s-au întors să terorizeze oraşele Turda şi Câmpia Turzii pe care au pus stăpânire.

Potrivit procurorilor D.I.I.C.O.T percheziţiile au avut loc ieri, 19 martie,  la domiciliile lor din Turda şi Câmpia Turzii. În total 20 de persoane au fost audiate însă numai patru au fost reţinute.

Citeste si …NEWS ALERT – VIDEO – Percheziţii la CĂMĂTARII din Turda şi Câmpia Turzii !

„La data de 19 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Cluj, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele a cinci persoane, cu vârste între 25 şi 39 de ani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate.
În fapt, membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că, pe raza municipiilor Turda şi Câmpia Turzii, ofereau bani cu dobândă (camată) şi exercitau violenţe şi ameninţări asupra mai multor deţinători de localuri publice în vederea impunerii unor taxe de protecţie.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe arme deţinute de către membrii grupării, contrar prevederilor legale în vigoare „, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Cluj.

https://www.youtube.com/watch?v=wBARNRjoU74

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org