EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

EXCLUSIV – Ministrul Lucia Varga: Voi trimite Corpul de Control la ITRSV CLUJ

De News Cluj
In Mediu
13 decembrie 2013
0 Comentarii

Ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura, Lucia-Ana Varga, raspunde intr-un interviu in exclusivitate la NEWS CLUJ, de ce s-au taiat atat de multe paduri din judetul Cluj si ce planuri de viitor are pentru a stopa fenomenul defrisarilor ilegale din judet.

lucia_varga843.422 este numarul metrilor cubi taiati in Romania, in 2013, si 205.790 in judetul Cluj. Cu aceste cifre, Clujul este lider in tara noastra la taieri ilegale de paduri. Contactata telefonic de NEWS CLUJ, ministrul Lucia Varga a explicat cum s-a ajuns aici.

” Defrisarile au inceput in 2005. Daca ne uitam pe fotografii din satelit in 2005, 2009 si 2012, vedem suprafete mari de padure care nu mai apar. Acolo, in acele zone s-a calculat prejudiciul si suprafata defrisata. Categoric taierile sunt mult mai mari insa nu au fost identificate inca. Cu siguranta au fost si oameni din sistem care au ajutat la aceste taieri ilegale si au acoperit vinovatii ,” a declarat Varga.

” In 2013 s-a facut constatarea cu adevarat a suprafetelor defrisate in judetul Cluj si a cioatelor. Asa s-a putut calcula numarul metrilor cubi de lemn taiat ilegal. In 2013 s-a taiat cel mai mult, reiese din constatari” arata ministrul Lucia Varga.

Cum la Cluj planeaza suspiciuni de implicare a padurarilor  in mafia lemnului si exista si indicii pe aceasta tema, ministrul Lucia Varga doreste sa initieze un control la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Cluj pentru a verifica anumite acuzatii aduse la adresa institutiei. ” Voi trimite Corpul de Control la ITRSV Cluj pentru a verifica anumite aspecte sesizate,” a mai spus ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura, Lucia-Ana Varga

NEWS CLUJ a aratat in mai multe articole situatia padurilor din judetul Cluj.

Citeste mai jos:

EXCLUSIV – Sefii de la Politia Huedin, acuzati de implicare in mafia lemnului si favorizarea infractorului

EXCLUSIV – Dupa ce NEWS CLUJ a inceput investigatiile, Politia Huedin “s-a trezit” si a inceput sa faca dosare !

EXCLUSIV – INCREDIBIL ! 9 angajati ai ITRSV CLUJ au plecat din institutie, padurile raman in grija nimanui

Clujul pe locul 1 la taieri ilegale de paduri. Afla ce suprafata a fost defrisata in 2013, in Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org