EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

EXCLUSIV – Parapantist SALVAT de HORNUL unei case, după ce a căzut în gol 100 de metri

De
In Actual
21 aprilie 2014
0 Comentarii

Aterizare fortata parapantistUn parapantist de 36 de ani a căzut în gol de la o altitudine de peste 100 de metri, pe o casă, şi a supravieţuit ca prin minune. Bărbatul a ajuns pe acoperişul de ondulină al imobilului, iar parapanta i s-a agăţat într-un horn. Astfel, prins fiind în ham, parapantistul nu a mai alunecat de pe casă. Incidentul a avut loc în comuna clujeană Râşca, satul Ruseşti.

Tânărul parapantist zbura din Zlatna către Cluj Napoca, de mai bine de patru ore. Deasupra satului Ruseşti, la 2000 de metri, acesta a prins un val de curenţi dinamici, care i-au răsucit parapanta. A coborât controlat până la aproximativ 100 de metri, apoi a aterizat forţat pe acoperişul din ondulină al unei case .

Norocul tânărului a fost că parapanta s-a agăţat de hornul casei şi asta l-a salvat. Proprietarul casei pe care a căzut parapantistul a sunat la 112. Ambulanţa l-a transportat pe parapantist la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj Napoca pentru mai multe investigaţii.

Medicii spun că bărbatul nu a suferit niciun fel de fracturi, iar escoriaţiile şi contuziile suferite la cădere sunt minore.

” Parapantistul de 36 de ani se îndrepta de la Zlatna, din Judeţul Alba, către Cluj Napoca. El spune că de-asupra localităţii Ruseşti a prins ceva curenţi, care i-ar fi dat parapanta peste cap. Până la 100 de metri acesta a putut controla parapanta, dar odată cu scăderea în înălţime acesta a devenit incontrolabilă. A căzut pe un imobil, iar parapanta i s-a agăţat de horn şi aşa nu a alunecat să mai cadă şi de pe casă” , a declarat pentru NewsCluj.ro şeful Poliţiei Huedin, Gheorghe Călătan.

Incidentul a avut loc luni după masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org