EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

EXCLUSIV – Percheziţii şi audieri la Primăria din Ciucea. Primarul: „Au venit la o cafea !”

De News Cluj
In Justiţie
27 ianuarie 2014
0 Comentarii

Mai multe audieri au avut loc la Primăria din Ciucea, la începtul lunii Ianuarie a acestui an. Direcţia Naţională Anticoruptie verifică mai multe procese verbale despre care se crede că ar fi întocmite în fals.

politia romanaÎn 2013, ITRSV Cluj a constatat tăieri ilegale pe raza comunei clujene, Ciucea. Prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 300.000 de lei, potrivit unor surse. Potrivit acelorasi surse, coordonatorul tăierilor masive ar fi chiar primarul comunei, Radu Abrudan.

Imediat după constatarea Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj Napoca, a tăierilor masive, şeful de post din comună Ciucea  ar fi întocmit un număr de 40 de procese verbale pe numele unor oameni săraci, din comună, asistaţi social, la îndemnul primarului Radu Abrudan. Procesele verbale încheiate, pe numele unor oameni, erau de constatare a infracţiunii şi a contravenţiei silvice.

Surse din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au relatat pentru NEWS CLUJ că dosarul de la Ciucea este unul „stufos”.

Contactat telefonic, primarul comunei Ciucea, Radu Abrudan, iniţial a spus; ” Nu comentez ! „, însă după ce i-a fost reamintita calitatea pe care o are, acesta s-a hotărât să vorbeasa. Discuţia s-a purtat după cum urmează :

Reporter: Ce verificări au făcut cei de la DNA, la Primăria din Ciucea ?
Primar: Au venit să verifice o serie de sesizări făcute. Au mai fost făcute sesizări şi au mai fost dar nu au găsit nimc.
Reporter: Ce fel de sesizări ?
Primar: Nu ştiu să va spun, o serie de verificări.
Reporter: Aţi fost audiat sau angajaţii Primăriei au fost audiaţi?
Primar: Nu a fost audiat nici un angajat şi nici eu. Nu sunt cercetat pentru nimic.
Reporter: Au ridicat documente, înscrisuri?
Primar: Nu au ridicat nici un fel de act.
Reporter: Atunci de ce au venit cei de la DNA ? Cred că nu au venit în vizită…
Primar: Au venit să bea o cafea …
Primar: Au venit la Primărie să audieze localnici, (n.r. acei oameni pe numele cărora s-au întocmit procese verbale) iar la Postul de Poliţie nu aveau spaţiu. Noi le-am pus la dispoziţie un spaţiu în Primărie să poată audia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org