EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

EXCLUSIV-Taximetrist din Cluj, BATJOCORIT şi filmat de poliţistul Călin Prigoană, pentru o faptă ce nu a comis-o

De News Cluj
In News
22 mai 2014
7 Comentarii

politistCaz revoltător în Cluj! Oamenii legii dau amenzi de dragul de a le da şi suspendă permisele de conducere pentru fapte pe care şoferii nu le-au comis. La fel s-a întâmplat şi miercuri noaptea spre joi, când un taximetrist a rămas fără permis de conducere şi a primit trei sancţiuni, după ce, spun poliţiştii, a condus pe contrasens. În realitate nu este aşa, declară şoferul şi martorul din maşină. Acuzaţiile nu se opresc aici, poliţistul este pus la zid şi pentru că a folosit un aparat de filmat în timpul intervenţiei sale, asta deşi nu are dreptul.

Scena a avut loc pe strada Constantin Brâncuşi, în apropierea Băncii Transilvania. Şoferul unui taximetru, care îşi aştepta clientul, era parcat cu faţa spre centru. În momentul în care a început să ruleze, a virat dreapta din parcarea Băncii Transilvania, a traversat primul sens de mers al străzii pentru a se putea încadra pe sensul de mers spre centru. Şoferul recunoaşte că a încălcat linia continuă, dar permisul i-a fost suspendat pentru conducere pe contrasens, reiese din dovadă.

La câteva zeci de metri de la presupusa faptă, şoferul taximetrului a fost oprit de poliţişti cu semnale luminoase şi acustice. În partea dreaptă a autoturismului s-ar fi prezentat un jandarm, care i-a cerut datele clientului din taxi, iar în partea stângă poliţistul Călin Prigoană, care a cerut actele taximetristului.

„Stăteau la pândă pe Brâncuşi şi când am pornit eu, au pornit şi ei după mine. Iniţial poliţistul nu s-a prezentat, când a venit la mine şi pe urmă a început să mă filmeze cu un aparat. I-am atras atenţia că nu are voie să facă asta şi l-am întrebat de ce m-a oprit. A zis că am mers pe contrasens! E halucinant pentru că eu am virat dreapta să mă încadrez pe banda de mers spre centru. În faţa blocului de unde am luat clientul nu este parcare şi nu puteam să opresc pe banda de circulaţie. Au început să îmi verifice maşina, au mai chemat două echipaje de poliţie, deşi nu era cazul, nu a fost nimeni agresiv şi am colaborat cu ei”, a spus taximetristul Marian Mureşan.

Strada Constantin Brancusi

Şi-au bătut joc de taximetrist

Taximetristul a fost oprit de agentul Călin Prigoană la ora 2.20 şi a fost ţinut pentru sancţiuni până la ora 03.50, reiese şi din orele menţionate pe procesele verbale. Pe parcursul acestui timp, taximetristul nu a putut să lucreze cu maşina pentru care plăteşte chirie.

„La prima amendă, agentul Călin Prigoană a stat şi a scris peste 35 de minute, la a doua tot cam aşa şi la a treia amendă, pe care nu am văzut-o, că a zis că o voi primi prin poştă, nu mai ştiu. Am primit în mână două amenzi de câte 500 de lei şi a treia, tot de 500 de lei, a zis că mi-o trimite acasă. Agentul a refuzat să scrie la menţiuni ce i-am cerut eu”, a declarat pentru NewsCluj.ro Marian Mureşan, taximetristul batjocorit de oamenii legii.

Taximetristul spune că poliţistul i-a vorbit urât, ba mai mult, l-a şi batjocorit.

Potrivit taximetristului şi clientului său, agentul Călin Prigoană ţinea în mână un aparat de filmat şi îl filma pe taximetrist în timp ce îi cerea actele.

Întrebat de ce filmează, poliţistul nu a dat niciun răspuns şi a început să facă circ în stradă. L-ar fi pus pe taximetrist să îşi deschidă portbagajul, i-a ridicat banchetele de la autoturism, să verifice dacă nu ţine ceva ascuns şi nu s-a oprit aici. A mai chemat în sprijin alte două echipaje de poliţie, cu toate că taximetristul şi clientul său nu au zis nimic.

Martorul la toată scenă de pe Constantin Brâncuşi a declarat pentru NewsCluj.ro că susţine în totalitate cele reclamate de taximetrist şi este dispus să depună mărturie, dacă este nevoie.

Ca la fiecare scandal din Poliţia Cluj, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj au refuzat să facă referire la comportamentul agentului şi s-au rezumat la a-i transmite conducătorului auto că poate depune contestaţie împotriva sancţiunilor, în termen de 15 zile.

dovada retinere permis

Proces verbal (2)

Proces verbal (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org