EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Firma unui miliardar bucureştean, fost vicepreşedinte al UNPR, câştigă salubrizarea Clujului

De News Cluj
In Social
24 martie 2014
0 Comentarii

supercom_firma_de_salubritate_clujSC Supercom, firma miliardarului bucureştean Ilie Ciuclea, a câştigat licitaţia pentru serviciile de salubrizare şi deszăpezire stradală în municipiu, un contract în valoare de circa 30 de milioane de euro ( 137.625.504 lei), încheiat pe o durată de 8 ani. Presa a susţinut că firma a fost înfiinţată de soţul Elenei Udrea, Dorin Cocoş.

SC SUPERCOM SA a lăsat fără obiectul muncii două firme de tradiţie în Cluj: SC Brantner Vereş şi SC Rosal, care au câştigat în ultimii ani contractele de salubrizare şi deszăpezire a Clujului. Firma din Bucureşti a câştigat licitaţia pentru ambele sectoare ale oraşului. Valoarea estimată a contractului pentru ambele loturi licitate s-a ridicat la 30 de milioane de euro, adică 137.625.504 lei (fara TVA), iar durata acestuia este de 8 ani, scrie adevarul.ro

Miliardar cu legături în familia Cocoş Supercom aparţine lui Ilie Ciuclea are, conform Forbes 500 Miliardari Ediţia 2011, o avere de 10-11milioane de euro. Bucureşteanul a fost senator PSD în legislatura 2004-2008, iar apoi vicepreşedinte al UNPR.

În momentul de faţă, el nu apare în organele de conducere ale UNPR. Forbes arata în 2011: „Compania a devenit cunoscută după ce a reuşit să câştige contractele de salubrizare pentru sectorul 2 din Capitală. Deşi s-a scris de mai multe ori că firma a fost înfiinţată de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, şi Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase şi cedată ulterior familiei Ciuclea, nu există dovezi în acest sens, mai precizeaza sursa citata.

Însă cel mai contestat contract încheiat în 2007 cu administraţia sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu, secretar general al UNPR, este autorizaţia de ridicare a automobilelor parcate ilegal. Din taxele percepute pentru ridicarea, transportul şi depozitarea pe 24 de ore, care se ridică la 54 de lei, Supercom ar fi încasat aproximativ 2 milioane de euro. Raportată la cifra de afaceri pe 2009, aceasta reprezintă aproximativ 7% din total. Grupul Supercom SA, condus de omul de afaceri Ilie Ionel Ciuclea, are 1.650 de salariaţi, 35.000 de contracte încheiate, o cifră de afaceri pe 2010 de 28,4 milioane de euro şi o marjă de profit de 7%.”

Salubritate, o fabrică de asfalt şi fotbal

„Pe lângă firma de salubritate, care are contract cu Primăria sectorului 2 şi care reprezintă aproximativ 50% din business, grupul mai cuprinde şi o fabrică de producţie asfalt, o secţie de drumuri şi lucrări de infrastructură, o firmă de instalaţii de gaze şi o firmă de administrare de locuinţe. Averea personală a lui Ciuclea constă într-o casă de vacanţă în Buşteni şi terenuri care însumează 10 hectare, în Afumaţi Tunari şi Buşteni. Din 1992, Ilie Ciuclea s-a implicat şi în fotbal, reînfiinţând echipa Juventus Bucureşti. Echipa a ajuns să joace în liga secundă, însă rezultatele nu arată că ar putea promova prea curând pe prima scenă a fotbalului românesc. În prezent, Juventus Bucureşti are şi o secţie de copii, unde se formează 250 de viitori fotbalişti. Un produs al noii Juventus este portarul Ciprian Tătăruşanu, actualul portar al Stelei Bucureşti”, se mai arată în Forbes.

Cine a depus oferte
Au depus ofertă următorii operatori economici:

Lot 1/sector 1
1.SC ROMPREST SERVICE SA
2.RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA
3.SC SUPERCOM SA
4.SC ROSAL GRUP SA

Lot 2/sector 2
1.SC ROMPREST SERVICE SA
2.RER ECOLOGIC SERVICE BUZAU SA.
3.SC POLARIS M HOLDING SRL.
4.SC SUPERCOM SA
4.SC ROSAL GRUP SA
5.COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES
sursa:Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org