EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

FOTO – DOCUMENT ! Procurorii care l-au săltat pe Claudiu Ghib, au aflat în timpul percheziţiei de la Turda că este cămătar

De News Cluj
In Justiţie
22 martie 2014
0 Comentarii

Procurorii D.I.I.C.O.T nu ştiau cu exactitate cine este şi cine nu  este cămătar în Turda. Asta reiese dintr-un document încheiat de ofiţerii B.C.C.O., în casa unui suspect,  act ce a ajuns la presă. Procurorii D.I.I.C.O.T au obţinut mandate de percheziţie  pentru  mai multe locaţii din Turda şi Câmpia Turzii, în mai multe cazuri. Ulterior percheziţiei făcute în casa lui Claudiu Ghib alias „Ghibu”, anchetatorii au aflat că şi acesta este cămătar.  Si nu oricare, ci cel mai dur dintre camatari.

claudiu_ghibu_cluj_turda_camatarIniţial,B.C.C.O. şi D.I.I.C.O.T, în 19 martie 2014, au efectuat mai multe percheziţii în Câmpia Turzii şi Turda. Nu erau vizaţi doar cămătarii din cele două oraşe, ci şi suspecţi ce ar fi comis alte infracţiuni: vatamare corporala, santaj, loviri si alte violente.

În urma percheziţiilor, 20 de persoane au fost duse la D.I.I.C.O.T pentru audieri. Patru bărbaţi, printre care şi Claudiu Ghib, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

„Claudiu Ghib a fost vizat de alte fapte de natură penală şi pentru acest lucru s-a emis mandatul de percheziţie. În timpul percheziţiilor, ofiţerii au descoperit documente, caiete şi înscrisuri ce cuprindeau nume şi sume de bani împrumutate plus valoarea dobânzii şi anumite date de restituire a banilor. Aşa au aflat colegii mei că „Ghibu” e cămătar”, a declarat o sursă pentru NEWS CLUJ.

Aceleaşi surse din anchetă spun că „Ghibu” este unul dintre capii lumii interlope din Turda.

Acesta este cunoscut pentru dobânzile mari pe care le cerea drept camătă.

Declaraţii din anchetă arată că „Ghibu” cerea 2000 de euro camătă la suma de 1000 de euro împrumutaţi.

Potrivit documentului incheiat de B.C.C.O.,  in luna decembrie 2013, Claudiu Ghib, împreună cu Chiorean Mircea Adrian, un alt interlop din Turda, ar fi bătut cu brutalitate un bărbat pe care l-au băgat în spital dar ar fi şantajat în acelaşi an şi paznicii unei săli de jocuri din oraş pentru a renunţa la locurile lor de muncă. Pe aceste locuri disponibile ar fi urmat să fie angajaţi prietenii suspectului „Ghibu”.

Nici o tânără din Turda nu a scăpat de furia lui Claudiu Ghib. Femeia a fost snopită în bătaie, în ianuarie 2014.

Claudiu Ghib, şeful grupării din Turda, este rivalul organizaţiei conduse de Ovidiu Roja, din acelaşi oraş. Roja a fost condamnat de curând la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru vătămare corporală şi şantaj.

Citeşte şi …EXCLUSIV – FOTO-VIDEO – Află cine sunt CĂMĂTARII din Câmpia Turzii şi Turda, arestaţi de D.I.I.C.O.T. !

CLAUDIU_GHIBU_PROCES_VERBAL_DE_ADUCERE_LA CUNOSTINTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org