EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

FOTO SOCANT ! Directorul IML Cluj, Marius Vartic, 2,97 la examenul de ocupare a postului de conducere. Colegii ii cer demisia !

De News Cluj
In Social
15 decembrie 2013
0 Comentarii

Institutul de Medicina Legala Cluj se afla in cel mai mare scandal din istorie. Dupa pe mai multe cadavre au fost descoperite inexplicabil cu capetele taiate (foto in josul paginii) in timpul conducerii lui Costel Siserman si un alt cadavru a disparut la propriu de la morga, medicii legisti dau vina pe conducere. Atunci Siserman a fost schimbat din Functie si inlocuit cu Marius Vartic. Acum cel care a fost demis, impreuna cu echipa sa cere demisia actualului sef.

marius_varticDan Paul Mucichescu, Dan Perju Dumbrava, Cristian Gherman, si fostul director al Institutului de Medicina Legala Cluj, Costel Siserman, cer demisia actualului sef Marius Vartic, ( FOTO)  intr-o scrisoare deschisa. Colegii il mai acuza pe directorul institutiei ca ar fi luat doar 2,97 la examenul de ocupare al postului.

Cititi si articolul privind misterul disparitiei cadavrelor de la IML Cluj.

CLICK PE TITLUL CU ROSU !

MISTER – Unde dispar cadavrele de la MORGA din Cluj ?

Cititi mai jos, integral, scrisoarea inaintata de medici prin care cer demisia lui Marius Vartic

”Considerăm că managementul dvs. este defectuos şi dăunător Insitutului. Nu ne referim numai la conducerea defectuoasă a compartimentului de preosectură care a dus la pierderea unor cadavre sau găsirea neaşteptată a altora, ci şi la faptul că o serie de expertize de importanţă majoră, nu pot fi efectuate datorită faptului că medicii pishiatri refuză să participe la efectuare lor. De altfel, aţi fost demis pentru management defectuos în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătăţii.

Aţi desfiinţat raportul de gardă. Rolul raportului de gardă, în afară de cel de informare, este şi rămâne acela de a da posibilitatea colegilor rezidenţi să exerseze şi să sistematizeze limbajul medico-legal, să-şi lămurească mecanismele producerii leziunilor şi să evalueze corect cauzele producerii deceselor. A desfiinţa raportul de gardă însemnă a afecta fundamental procesul didactic, trăsătură sine qua non a unui institut.

Aţi dezorganizat activitatea institutului blocând la dispoziţia dvs. două cadre medii care înainte se ocupau numai de redactarea actelor medico-legale şi de asigurarea asistenţei medii la nivelul cabinetului de consultaţii medico-legale. În felul acesta aţi reuşit să determinaţi apariţia unor întârzieri masive în redactarea actelor medico-legale.

Nota pe care aţi obţinut-o la examenul susţinut pentru ocuparea funcţiei de director al IML Cluj, în vara aceasta, nota 2.97, vă descalifică pentru ocuparea acestei funcţii, chiar şi în calitate de interimar.

Apreciem că nu puteţi fi directorul unui Institut de Medicină Legală atâta timp cât, în mod sistematic, evitaţi să rezolvaţi cazurile medico-legale complicate (omoruri, culpe medicale).

Comportamentul dvs. faţă de angajaţii institutului este inadecvat: raptusuri manifestate prin urlete, înjurături, lovirea colegilor, ameninţări etc. Atmosfera tensionată pe care institutul o are cu beneficiarii activităţii noştri (poliţie, procuratură, instanţe) este tot rezultatul modului în care înţelegeţi să conduceţi institutul şi să comunicaţi cu reprezentanţi ai acestor instituţii, atât prin comportament cât şi prin plângerile penale având sursă institutul, cu care acestea au fost sufocate.

Nu în ultimul rând, imaginea proastă pe care institutul o are în rândul publicului, realizată prin intermediul presei, vi se datorează. Informaţii din „surse” care nu vă sunt străine – de regulă denaturate, imagini foto – ajung în mass-media afectând imaginea institutului.

De asemenea, considerăm că nu poate fi directorul unui Institut Medico-Legal o persoană care cenzurează şi violează corespondenţa privată a colaboratorilor.

Avem convingerea că veţi aprecia motivele noastre ca fiind rezonabile şi veţi da curs solicitării noastre, întrucât rămânerea dvs. în funcţie devine penibilă atât pentru persoana dvs. cât şi pentru puţinii susţinători ai dumneavoastra,” au scris cei patru medici in cererea de demisia a lui Marius Vartic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org