EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

FOTO-Staţiunea de la Nyíregyháza este una dintre comorile Europei. Cu preţuri foarte accesibile ORICINE se poate simţi ca în RAI!

De News Cluj
In News
16 iunie 2014
0 Comentarii

Multe din staţiunile Europei sunt frumoase şi accesibile, dar una este cu totul fabuloasă. Nyíregyháza, la doar patru ore de Cluj-Napoca, staţiunea care vă aşteaptă cu cele mai bune oferte şi modalităţi de a petrece o vacanţă de neuitat. Noi, cei de la NewsCluj.ro am fost la Nyíregyháza şi vă spunem doar atât: o minune a naturii, distracţie şi linişte în egală măsură, tratamente cu ape termale, confort şi ospitalitate, asta ca să nu mai vorbim de mâncărurile ungureşti şi palinca de zeci de feluri. Am găsit toate aceste elemente menite să vă construiască o escapadă de neuitat.

Nyiregyhaza11

 

De cum ajungi la Nyíregyháza, lângă Debrecen, te loveşti de o altă lume, o lume unde nu ai nevoie de nimic în plus de ce găseşti. Eşti mulţumit că eşti acolo şi nu ţi-ai mai dori să pleci.

Staţiunea este situată într-o pădure de stejar ce are o suprafaţă de 320 de hectare. În această pădure găseşti orice doreşti şi parcă te simţi de-al locului.

Staţiunea are două lacuri termale naturale şi băi cu apă termală menite să vă trateze afecţiunile sau să vă ofere momente de relaxare.

Prima oprire a noastră a fost la Băile Aquarius. Baile fac parte dintr-un un complex impresionant, unde le găseşti pe toate. Practic este un aquapark unde orice categorie de vârstă îşi găseşte locul.

Dacă e să ne luăm după categoriile de vârstă, tinerii pot avea o adevărată aventură la aquapark. Aici sunt aşteptaţi de un bazin olimpic de înot, peste 10 piscine cu valuri artificiale sau fără şi tot atâtea tobogane cu lungimi de zeci de metri şi grade de dificlutate diferite.

Piscinele, dar şi toboganele sunt atât interioare cât şi exterioare.

Lumea copiilor este o altă parte impresionantă a complexului  Băile Aquarius, de vis, unde cei mici au un spaţiu destinat numai lor. Piscine şi tobogane pe măsura copiilor, totul într-un decor de desene animate şi cu construcţii din filmele pentru copii.

Micuţii nu sunt lăsaţi de izbelişte. Pe lângă piscinele copiilor, părinţii se pot relaxa în jacuzii şi astfel nu îşi scapă odrazlele din câmpul vizual.

Persoanele de vârsta a treia nu sunt neglijate de gazde. Bunicii noştri sau cei care vor tratamente termale au un spaţiu numai al lor. Piscine cu apă termală, de 38 grade Celsius, sau mai mult, jacuzzi şi tratamente de tot felul îi aşteaptă pe cei cu afecţiuni.

Apa termală de la Nyíregyháza a fost clasificată de specialişti ca fiind o apă medicală de o extraordinară calitate.

O altă parte ce vizează tinerii este un Pool Bar. La Pool Bar sunt aşteptaţi atât ziua, dar şi seara, tinerii dornici de distracţie. Practic stai la un cocktail în apă, cu barul  în mijlocul piscinei. În fiecare seară de vineri şi sâmbătă localul organizează petreceri în aer liber, ringul de dans se mută în piscina cu apă de 38 de grade.

Dacă nu doriţi la piscină, peste drum este situat Nosztalgia Club. Aici aveţi parte de muzică diversificată şi luaţi parte la petreceri cu  sute de persoane la un loc. Tot în cadrul clubului este situat un bar cu peste 101 sortimente de palincă. Se numeşte Palinka Bar şi puteţi degusta pălincă de mac, mere, nucă şi multe alte feluri.

Familiile cu copii pot face o plimbare prin staţiune, în fiecare seară. Peste tot sunt terase şi localuri cu spaţii de joacă amenajate, dar şi o mulţime de obiective de vizitat. Oraşul este o adevărată lecţie de istorie.

PLIMBARE SPECTACULOASĂ LA ZOO

După o zi în care v-aţi simţit bine la piscină şi la petrecerile din oraş, puteţi vizita Grădina Zoologică din Nyíregyháza. Sosto ZOO este un loc desprins dintr-o altă lume. La ZOO puteţi vedea oceanariul ce este spectaculos, Jungla tropicală, fóka-show.

Parcul să află la 5 km de oraşul Nyiregyhaza, în staţiunea Sosto. Aici sunt aproape 3500 de animale, reprezentând peste 300 de specii, fiind al doilea parc de gen ca mărime după cel din Budapesta. Se pot vedea aici elefanţi, girafe, zebre, tigri albi şi siberieni, rinoceri, gheparzi şi multe alte specii din întreaga lume.

Acesta nu este o grădină zoologică tradiţională, deoarece încearcă să elimine pe cât posibil graniţele dintre om şi animal şi din această cauză seamănă mai mult cu o rezervaţie, vizitatorii având senzaţia că participă la o excursie în sălbăticie. Parcul are o suprafaţă de 30 hectare unde se poate parcurge fauna întregului glob pământesc. Un alt aspect interesant este faptul că grupurile vor fi cazate în hotelul aflat pe teritoriul parcului.

GHID ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Pentru cei care vor să cunoască mai multă istorie au posibilitatea de a face plimbări în oraş, însoţiţi de un ghid care vorbeşte româneşte. Se pot vizita clădirile pline de istorie, Muzeul Etnografic Sóstó.

CAZARE ŞI PREŢURI

Preţurile diferă în funcţie de perioada de vizită, locaţiile de cazare şi serviciile cerute. Nu sunt multe hoteluri în staţiune. Cele mai căutate sunt Casa Elveţiană 3*, Hotel Aventinus 4*, Hotel Barbizon şi Hotel Fürdőház 3*. Hotelurile sunt adevărate monumete istorice. Pe dinafară totul este rustic, dar când intraţi vă loviţi de modernism, de tehnologie şi confortul pe care îl căutaţi în vacanţe.

Mai multe detalii legate de oferte de cazare şi preţuri aveţi la dispoziţie următoarele date:

Oficiul de Turism al Ungariei  |  Romania
» Magyar Turizmus Zrt. – Reprezentanta
400489 Cluj-Napoca, str. Republicii nr. 109.
Tel.: (+40) 264-440547 » Fax: (+40) 264-440537
E-mail: [email protected]

Nyíregyháza este o staţiune ce aparţine primăriei oraşului. Dr. Podlovics Roland şi Podlovics Lajos sunt cei doi fraţi care au transformat pădurea de stejar într-o zonă de aur a Ungariei.

Toată staţiunea a fost amenajată şi reamenajată de fraţii care iubesc cu adevărat zona şi se vede. Curăţenia este la ea acasă, confortul din plin, distracţia şi sănătatea în egală măsură sunt asigurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org