EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

GALERIE FOTO – Treisprezece sănii trase de câini se întrec la prima ediţie a Cupei Beliş

De News Cluj
In Social
1 februarie 2014
0 Comentarii

Treisprezece atelaje cu câini se întrec, sâmbătă şi duminică, la Beliş, judeţul Cluj, la prima ediţie a Cupei Beliş la curse de atelaje trase de câini, concursul fiind pentru sănii trase de opt, patru sau şase câini.


caini-zapadaUnul dintre organizatorii concursului, Mircea Tăuţan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la prima ediţie a Cupei Beliş s-au înscris 13 atelaje – două atelaje trase de opt câini, cinci atelaje cu patru câini şi şase cu doi câini.
Echipajele de opt câini vor parcurge 8,5 kilometri, cele de patru câini – 6,5 kilometri, iar cele de doi câini vor merge 4,5 kilometri.
Tibor Bencze a venit la concurs cu o sanie trasă de opt câini – şase husky şi doi malamut.
„Majoritatea celor care practicăm acest sport o facem din pasiune, noi oficial nu avem federaţie naţională, aceste concursuri sunt organizate de organizaţii independente. Eu practic acest sport din 2003, iar primul concurs a fost în 2002 la Harghita Băi. Eu am opt câini, şase husky şi doi malamut şi ne bucurăm că pentru prima dată se organizează un concurs în afara judeţului nostru. Ar fi bine să prindă rădăcini acest sport, e primul în zonă, traseul este excelent, o să facem nouă kilometri. Trebuie să te înţelegi bine cu ei, numai verbal ne dirijăm câinii, nu avem ham, deci trebuie să ne simţim. Dacă spui «stânga!» sau «încet!» trebuie să te înţeleagă, asta este o legătură strânsă. Dacă ai timp, o iarnă şi o zăpadă bună, poţi face din câine un lider care conduce haita şi restul se iau după el”, a spus Tibor Bencze.
Câştigătorii concursului vor primi drept premii hrană pentru câini. Concursul are loc sambata si duminica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org