EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Informator FBI, atacuri cibernetice la site-uri guvernamentale internaţionale

De News Cluj
In IT
25 aprilie 2014
0 Comentarii

hackerUn informator al Biroului Federal de Investigaţii din Statele Unite a coordonat sute de atacuri cibernetice vizând site-uri străine, inclusiv platforme online guvernamentale din Iran, Siria, Brazilia şi Pakistan, arată documente oficiale prezentate de ziarul The New York Times.

Atacurile informatice au avut loc în 2012, având rolul de a colecta cantităţi semnificative de date.

Documentele au fost ţinute secrete până acum. Nu se ştie dacă FBI a ordonat direct atacurile cibernetice, dar este posibil ca autorităţile federale americane să fi utilizat hackeri pentru a colecta informaţii din străinătate, chiar dacă, în paralel, existau operaţiuni pentru destructurarea unor grupuri precum Anonymous.

Atacurile au fost orchestrate de Hector Xavier Monsegur, care folosea pseudonimul online Sabu şi făcea parte din grupul de hackeri Anonymous, specilizat în atacarea unor obiective importante, inclusiv a site-urilor companiilor PayPal şi MasterCard.

Până în anul 2012, Monsegur, care locuieşte în New York, fusese arestat de mai multe ori şi ajutase autorităţile să depisteze alţi membri ai grupării Anonymous.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org