EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Institutul Naţional de Statistică: ” România, tot mai bătrână de la an la an”

De News Cluj
In News
28 aprilie 2014
0 Comentarii

Batrana jefuitaRata natalităţii scade în România de la an la an, iar populaţia este tot mai îmbătrânită. Datele Institutului de Statistică sunt alarmante. Specialiştii spun că până în anii 2050, populaţia ţării noastre va ajunge la 16 milioane de oameni.

Dacă în urmă cu 25 de ani, în România se năşteau anual peste 300.000 de copii, în 2011 numărul acestora scăzuse la jumătate. Iar ceea ce se întâmplă de la an la an, confirmă faptul că românii decid tot mai greu să aducă pe lume copii.

În ianuarie anul acesta, spre exemplu, s-au născut cu 1.360 mai puţini copii decât în aceeaşi lună a lui 2013. Cifrele sunt alarmante, în condiţiile în care populaţia României scade cu 5.000 de persoane lunar, iar numărul pensionarilor a ajuns la 5,4 milioane.

Tot statisticile arată că în ţara noastră se nasc 21 de bebeluşi, în fiecare oră. Deşi pare mult la prima vedere, ocupăm, de fapt, unul dintre ultimele locuri la nivel mondial, în ceea ce priveşte natalitatea.

Potrivit antena 3.ro, specialiştii spun că sporul natural s-a prăbuşit după 1989, atunci când avortul a fost legalizat. Un an mai târziu s-au născut cu aproape 50% mai puţini copii, iar situaţia a devenit şi mai dramatică în 1991, când s-au născut cu 70% mai puţini copii, decât în 89.

Conform estimărilor socilogilor, populaţia României va scădea până în anii 2050, la 16 milioane de oameni, în condiţiile în care, aducerea pe lume a unui copil a devenit aproape un lux, în ţara noastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org