EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Judecătorii au decis: Ştefan Cadar, arestat preventiv pentru 30 de zile. Olezia Cadar şi Daniela Dobrilă, arestate la domiciliu

De News Cluj
In Justiţie
14 martie 2014
0 Comentarii

După audieri maraton care au durat mai bine patru ore, judecătorii Tribunalului Cluj au decis, vineri seara, arestarea preventivă a lui Ştefan Cadar, patronul FANY pentru dare de mită, spălare de bani, cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri. Faţă de soţia acestuia, Olezia Cadar, a fost luată măsura preventivă a arestului la domiciliu. Avocatul celor doi, Tiberiu, Ban, a declarat recurs la decizia judecătorilor, potrivit monitorulcj.ro

stefan_cadar_propunere_de_arestare_preventivaORA 20.30

De asemenea, şi faţă de Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR) Bucureşti, judecătorii au luat măsura arestului la domiciliu.
Daniela Dobrilă şi-a recunoscut fapta şi a cerut ca împotriva ei să fie dispusă această măsură, scrie monitorulcj.ro

ORA 18.00

Daniela Dobrilă şi-a recunoscut fapta şi a cerut ca împotriva ei să fie dispusă măsura arestului la domiciliu.

Avocatul Ioan Lazăr, unul dintre cei patru apărători ai Danielei Dobrilă, a ieşit din sala de judecată şi a declarat presei că procurorii au cerut arest preventiv pentru clienta sa, dar că el le-a solicitat judecătorilor o măsură alternativă, arestul la domiciliu.
“Noi am considerat că sunt îndeplinite condiţiile pentru arestul la domiciliu. Clienta mea a recunoscut faptele şi şi-a manifestat disponibilitatea de a colabora cu organele”, a declarat Ioan Lazăr.

ORA 16.00

Soţia lui, Olezia Cadar, asociat și administrator al societății comerciale este cercetată pentru dare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, relateaza sursa citata.

La intrarea în sala de judecată niciunul dintre soţi nu a vrut să declare nimic presei.

După aproximativ 15 minute de la sosirea soţilor Cadar în faţa judecătorilor, Daniela Dobrilă, director Licenţe din cadrul ARR Bucureşti s-a prezentat şi ea în faţa magistraţilor clujeni. Aceasta şi-a acoperit însă faţa la vederea jurnaliştilor.

Potrivit procurorilor DNA, Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR) Bucureşti, a primit mită de la patronii firmei FANY SRL pentru sprijinul promis în câștigarea licitației, diverse bunuri şi bani: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de 12.000 euro).
De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaților, a rezultat că inculpata Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soții Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de 3500 euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Daniela Dobrilă sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, complicitate la spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator.

Fapte de corupţie la licitaţia pentru transportul public judeţean
Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice privind săvârşirea unor fapte de corupţie în contextul derulării licitaţiei privind “Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014-2019”.

Astfel, la data de 29 noiembrie 2013, la nivel naţional s-a declanşat procedura de licitaţie pentru atribuirea traseelor cuprinse în programele judeţene de transport pentru perioada 01.01.2014-30.06.2019.

În contextul demarării procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judeţean de persoane, inculpații Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia, ar fi apelat la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee, din cele scoase la licitaţia ce a debutat la finele lunii noiembrie 2013.

De asemenea, a mai rezultat că, tot la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela ar fi apelat pentru a obţine acte necesare câştigării procesului intentat împotriva Consiliului judeţean Cluj, în legătură cu scoaterea de la licitație a unor trasee din Zona Metropolitană Cluj.
S-a stabilit că, în vederea câştigării licitaţiei inculpatul Cadar Eronim Ştefan s-ar fi deplasat în perioada noiembrie – decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru „a rezolva” din timp licitaţia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la inculpata Dobrilă Daniela.

stefan_cadar_patronul firmei_fany_a_primit_propunere_de_arestare_preventiva_impreuna_cu_sotia_pentru_dare_de_mita_si_spalare_de_bani

sursa:monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org