EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Medalii de AUR, obţinute de România la Olimpiada Internaţională de Astronomie de la Suceava

De News Cluj
In Național
11 august 2014
0 Comentarii

medaliiRomânia a câştigat şase medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică organizată la Suceava, fiind urmată de Iran cu patru medalii de aur, Singapore cu două medalii şi Serbia şi India cu câte o medalie, informează Mediafax.

Românul Denis Turcu a obţinut cel mai bun punctaj, el fiind, de altfel, câştigătorul absolut al olimpiadei internaţionale, câştigând şi premiul special la proba observaţională.

De asemenea, Tudor Costel Creţu a obţinut medalia de aur şi premiul special la proba teoretică, în timp ce Iustina Crăciun, medaliată cu aur, a fost premiată şi pentru sprijinirea organizării olimpiadei din partea elevilor.

Din cele două loturi olimpice române, formate din câte cinci concurenţi, au mai câştigat medalii de aur Paul Andrei Drăghiş, Andrei Cuceu şi Andrei Răduc.

Cei patru iranieni care au obţinut medalii de aur sunt Yazdan Babazadeh Maghsoodlo, Shahabeddin Mohin, care a primit ?i premiul special pentru cea mai bună analiză a datelor, Ali Zeynali şi Alireza Alavi care a câştigat şi premiul pentru soluţii inovative în analiza datelor.

Medalii de aur au câştigat, de asemenea, Wang Fan Francis şi Mark Theng din Singapore, Ivan Tanasijevic din Serbia şi Sheshansh Agrwal din India.

Cele mai multe medalii de argint, şase, le-a obţinut echipa olimpică a Iranului, fiind urmată de India şi România cu câte patru medalii, de Rusia, China, Indonezia şi Polonia cu câte trei medalii, de Thailanda, Coreea de Sud, Singapore şi Armenia cu câte două medalii, iar câte o medalie de argint au obţinut concurenţi din Bulgaria, Kazahstan, Canada, Ucraina, Serbia şi Belarus.

Concurenţi din lotul Rusiei au obţinut patru medalii de bronz, în timp ce câte trei medalii de bronz au obţinut loturile olimpice ale Indoneziei, Slovaciei, Thailandei, iar câte două medalii au fost câştigate de Armenia, Singapore, China, Cehia, Polonia, Brazilia, Ucraina, Coreea de Sud, Canada şi Serbia. Câte o medalie de bronz a fost câştigată de concurenţi din loturile olimpice ale Ungariei, Statelor Unite ale Americii, Lituaniei, Sloveniei, Sri Lanka şi Greciei.

Totodată, au fost acordate 35 de menţiuni.

În competiţia pe echipe, echipa Canadei s-a clasat pe primul loc, fiind urmată de echipele Braziliei şi Thailandei şi de echipa Lituaniei.

Preşedintele ediţiei din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, Sorin Trocaru, inspector general în Ministerul Educaţiei Naţionale, a declarat că organizarea în România a acestei competiţii a însemnat confirmarea unei tradiţii a ţării noastre în organizarea olimpiadelor internaţionale ştiinţifice şi, totodată, o confirmare a valorii elevilor români participanţi la această olimpiadă.

Peste două sute de elevi din 37 de ţări au participat la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică organizată la Suceava, fiind cea mai mare prezenţă înregistrată la o olimpiadă internaţională în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org