EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Medicii CER NEAPĂRAT o reducere a radioactivităţii globale

De News Cluj
In Sănătate
1 septembrie 2014
0 Comentarii

radioactivConsecințele testelor nucleare au constitutit tema centrală a congresului mondial din acest an al International Physicians for the Prevention of Nuclear War (Internaționala medicilor pentru prevenirea războiului nuclear), pe scurt IPPNW.

Participanții s-au întrunit în Kazahstan pentru a examina nemijlocit consecințele testelor nucleare, la Semipalatinsk, un poligon de experimente activ în perioada sovietică, între 1949 și 1989, precizează Deutsche Welle.

Cu o suprafață de 18.500 kilometri pătrați, pe poligonul de la Semipalatinsk au fost efectuate 472 de explozii experimentale pe parcursul a patru decenii, dintre care 129 de teste au fost făcute în atmosfera terestră.

Poligonul de la Semipalatinsk a fost închis după prăbușirea Uniunii Sovietice iar instalațiile subterane au fost distruse, Kazahstanul devenind o țară nenucleară.

Începând cu anul 1945 au fost detonate în întreaga lume peste 2.000 de bombe nucleare, dintre care fosta Uniune Sovietică a detonat 718 de bombe nucleare, SUA — 1.039, Franța — 198, iar China și Marea Britanie câte 45 de bombe nucleare, mai notează Deutsche Welle.
Testele cu arma nucleară contaminează solul în vreme ce accidentele nucleare și razele X reprezintă o amenințare directă la adresa sănătății oamenilor, medicii făcând apel în cadrul unei conferințe la nivel înalt care a avut loc în această săptămână, în Kazakhstan, la o mai bună protecție și conștientizare în fața pericolelor, informează Deutsche Welle.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org