EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Mihai Seplecan vrea să rezilieze contractul cu Atzwanger, firma care construieşte noua groapă de gunoi a Clujului. Află motivele!

De News Cluj
In News
9 august 2014
0 Comentarii

Mihai-SeplecanMihai Seplecan, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte la Consiliul Judeţean Cluj s-a săturat să vadă că lucrările de la noua  groapă de gunoi a Clujului sunt amânate pe tot felul de motive. Surse din Consiliul Judeţean Cluj susţin că amânările de finalizare a noii gropi de gunoi de la Feleacu se bazează pe ideea unei suplimentări de fonduri. Seplecan spune „NU” unor alocări suplimentare de fonduri pentru groapa de gunoi şi caută nod în papură firmei constructoare.

Mihai Seplecan a comandat o expertiză complexă la locaţia unde este construită noua groapă de gunoi a Clujului. Seplecan vrea să afle tot ce ţine de noua construcţie şi vrea să ştie din expertiză în ce stadiu se află lucrările, calitatea acestora şi în egală măsură vrea să vadă dacă firma Atzwanger se poate încadra în termenul de finalizare al gropii de gunoi. Noua groapă de depozitare a deşeurilor are termen de finalizare în anul 2015.

„Am comandat o expertiză complexă pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la noua groapă gunoi. Impresia noastră este până la acest moment că lucrările nu sunt în grafic. Dacă expertiza va arăta că firma Atzwanger nu se poate încadra în termenul de finalizare al proiectului sau că lucrările nu sunt la calitatea prevăzută în documente, voi rezilia acest contract sau voi lua măsura penalizării firmei pentru fiecare zi de întârziere. Dacă ei se bazează, aşa cu se aude pe piaţă, că le vor fi suplimentate fondurile, se înşeală”, a declarat pentru NewsCluj.ro Mihai Seplecan, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte la Consiliul Judeţean Cluj.

Expertiza comandată de Mihai Seplecan trebuie  terminată până în 23 august şi ulterior se va lua decizia de reziliere a contractului cu compania constructoare sau se va trece la penalizări.

Subiectul gropilor de gunoi ale Clujului este unul extrem de sensibil. Actuala groapă de gunoi de la Pata Rât este în incapacitatea de a mai primi deşeurile clujenilor. Săptămâna următoare, oficiali de la Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria Cluj-Napoca vor semna un protocol prin care administraţia gropii de gunoi de la Pata Rât va trece din subordinea primăriei în administraţia Consiliului Judeţean, care urmează să facă o licitaţie pentru închiderea acesteia.

Dacă groapa de gunoi de la Pata Rât va fi închisă, neexistînd un alt teren de depozitare al deşeurilor, clujenii vor fi îngropaţi în gunoaie şi asta  până la deschiderea viitorului Centru de Management Integrat al Deşeurilor, construit pe raza comunei Feleacu.

VEZI – ALARMANT – Clujul riscă să fie îngropat în gunoaie, Pata Rât nu mai are capacitate! Ce fac autorităţile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org