EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Ministrul Duşa va evalua modul de asigurare a sprijinului logistic pe timpul acţiunilor militare

De NewsCluj.ro
In Național
15 septembrie 2015
0 Comentarii

mircea-dusa

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, se va afla miercuri, 16 septembrie, începând cu ora 17.30, în Poligonul de experienţe al Armatei, de la Jegălia, judeţul Călăraşi, pentru a evalua în teren modul de asigurare a sprijinului logistic în folosul trupelor proprii.

Este pentru prima dată când Comandamentul Logistic Întrunit generează un Grup de Sprijin Logistic Întrunit (GSLI), constituit şi dislocat în teren, pentru a se antrena într-un mediu operaţional complex, creat de exerciţiul HISTRIA 15.

Comandamentul GSLI este instalat şi funcţionează în trenul de comandament, de unde conduce un pachet de forţe format din structuri de sprijin logistic care însumează un număr de aproximativ 250 de militari şi peste 100 de mijloace tehnice.

Pe timpul activităţii, participanţii vor putea vizita trenul de comandament, unde vor viziona, live, o secvenţă în care o coloană de transport logistic traversează Dunărea, vor asista la executarea unor trageri experimentale şi la un exerciţiu de intervenţie într-o zonă contaminată chimic, vor putea vizita o expoziţie de echipamente militare, precum şi unele capacităţi de autosusţinere a forţelor în teren (bloc alimentar mobil, brutărie mobilă, punct de îmbăiere de campanie etc.).

 

* * *

Aproximativ 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, participă la exerciţiul inter-instituţional, de nivel strategic, HISTRIA 15, care se desfăşoară, în perioada 7-18 septembrie, pe teritoriul naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org