EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

UPDATE – NEWS ALERT-PERCHEZIŢII la Consiliul Judeţean Cluj! Horea Uioreanu şi angajaţii CJ, verificaţi de DNA într-un dosar de corupţie

De News Cluj
In Justiţie
28 mai 2014
0 Comentarii

perchezitiiProcurorii DNA fac, la această oră, percheziţii la mai multe adrese din judeţul Cluj, printre care şi la Consiliul Judeţean, într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie, printre persoanele vizate fiind şi preşedintele CJ, Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare. PROCURORII DNA AU SIGILAT BIROUL presedinetelui Horea Uioreanu  si urmeaza sa-i fie perchezitionata si casa.

 Sursele citate au precizat că în această cauză sunt vizate fapte de dare şi luare de mită.
Anchetatorii vor ridica documente de la Consiliul Judeţean Cluj, iar mai multe persoane vor da declaraţii în această cauză, potrivit MEDIAFAX.

Birourile preşedintelui CJ Cluj şi ale altor directori din instituţie au fost sigilate, urmând să fie făcute percheziţii şi la domiciliul lui Horea Uioreanu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele CJ Cluj nu a putut fi contactat, iar accesul presei în sediul Consiliului a fost interzis. 

UPDATE: 09.29

Au fost efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

Serviciul Teritorial Cluj a efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

UPDATE: 09.46

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt vizate finanţări bugetare către societăţi comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu.

Potrivit surselor citate, Horea Uioreanu ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute, miercuri, percheziţii domiciliare la 11 adrese din municipiul Cluj-Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, la instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele CJ Cluj nu a putut fi contactat, iar accesul presei în sediul Consiliului a fost interzis.

Miercuri, la ora 14.00, era programată o şedinţă a Consiliului Judeţean Cluj, până la această oră nefiind date informaţii dacă aceasta va mai avea sau nu loc.

Procurorii sunt sprijiniţi în acest caz de Serviciul Român de Informaţii.

REVENIM CU DETALII!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org