EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Noul Cod Penal adună instituţiile clujene la un loc. Participanţii caută cele mai bune metode de aplicare a legii

De News Cluj
In Justiţie
26 martie 2014
0 Comentarii

IMG_7355În perioada 27-29 martie a.c., în municipiul Cluj-Napoca va avea loc o conferinţă organizată de către Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Asociaţia Română de Ştiinţe Penale şi Fundaţia Eco-Romania XXL, în colaborare cu Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, instanţele şi unităţile de parchet din municipiu, precum şi cu alte organizaţii cu prestigiu.

În cadrul acesteia se vor dezbate aspectele controversate legate de aplicarea prevederilor Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, intrate în vigoare la data de 1 februarie a.c.. Totodată, se vor avea în vedere metodele de investigare şi formele îmbrăcate de criminalitatea informatică, precum şi modalităţile de combatere a factorului criminogen aplicate de către instituţiile statului şi cele private.

Scopul întrunirii constă în identificarea punctuală a celor mai eficiente metode de implementare a noilor prevederi legale în materie penală, precum şi surprinderea unor aspecte care să contribuie la progresul legislativ, în contextul luptei continue a societăţii contra faptelor antisociale.

Conferinţa va fi susţinută la data de 28 martie a.c., începând cu ora 09:00, în „Aula Magna” din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (municipiul Cluj-Napoca, strada M. Kogălniceanu, nr.1, judeţul Cluj).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org