EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Nu plăteşti amenda, lucrezi în folosul comunităţii. Legea a intrat în vigoare!

De News Cluj
In Național
1 septembrie 2014
0 Comentarii

munca.in.folosul.comunitatiiGuvernul a modificat prin ordonanţă legea care prevedea regimul muncii în folosul comunităţii. Astfel, începând de sâmbătă, în cazul în care contravenientul nu achită amenda în 30 de zile, acesta poate fi trimis în instanţă, iar judecătorii vor decide câte zile de muncă în folosul comunităţii trebuie să facă.

Nu înainte însă de a verifica dacă persoana care a comis o contravenţie are bunuri care pot fi executate, astfel încât să poată fi plătită amenda.

Românii care nu îşi plătesc amenzile şi nu pot fi executaţi silit vor face muncă în folosul comunităţii. De astăzi intră în vigoare o modificare a legii care prevede că instanţele pe raza cărora se află domiciliul sunt cele care decid cine face muncă în folosul comunităţii.
Decizia o va lua instanţa pe raza căreia are domiciliul contravenientul, iar pedeapsa nu poate depăşi 300 de ore de muncă în folosul comunităţii. Astfel, cei care nu îşi plăteasc amenzile pot ajunge să deszăpezească străzile, să strângă gunoaiele din parcuri sau să cureţe bulevardele.

Până acum, pedeapsa era stabilită de instanţa de judecată pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia, doar în baza unei sesizări a organului din care face parte agentul constatator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org