EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Numărul persoanelor eliberate condiţionat şi aflate sub supravegherea poliţiştilor a trecut de 1000 într-o lună

De News Cluj
In Uncategorized
2 martie 2014
0 Comentarii

În ultima săptămână, faţă de 384 de persoane au fost dispuse, la nivel naţional, măsuri preventive care stabilesc supravegherea judiciară, în conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedură Penală.

arest_la_domiciliuDe la intrarea în vigoare a noilor prevederi în materie procesual penală, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice faţă de 1.303 persoane arestate la domiciliu, sub control judiciar sau sub control judiciar pe cauţiune.

În perioada 22 – 28 februarie a.c., faţă de 15 persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 369 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar. Poliţiştii au luat măsuri pentru supravegherea acestora.

De la intrarea în vigoare a noilor prevederi în materie procesual penală până în prezent, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice faţă de 97 de persoane arestate la domiciliu, faţă de 1.190 de persoane aflate sub control judiciar şi faţă de 16 persoane aflate sub control judiciar pe cauţiune.

La data de 1 februarie, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale, au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară de la nivelul I.G.P.R., D.G.P.M.B. şi I.P.J.-uri, precum şi compartimente constituite la nivelul poliţiilor municipale, altele decât cele reşedinţă de judeţ. Aproximativ 500 de poliţişti îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestor structuri.

La nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org