EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

O fetiță de 13 ani a murit după ce a fost transferată prin 3 spitale

De News Cluj
In Sănătate
16 iunie 2014
0 Comentarii

Spital NeamtDirecția de Sănătate Publică (DSP) Neamț așteaptă rezultatele necropsiei în cazul unei fetițe în vârstă de 13 ani, din Vânători (județul Neamț), decedată după ce a fost internată în trei spitale, pentru a stabili dacă există vreo culpă medicală în acest caz.

Fetița a murit miercuri, la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, unde a fost transferată de la Spitalul de Neurochirurgie din același oraș, din cauza gravității situației în care era. Inițial, copila a fost internată la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț, de unde a fost transferată la Iași, cu suspiciune de meningo encefalită.

‘Pacienta a fost adusă în stare gravă la spitalul nostru, motiv pentru care a fost internată la clinica de Terapie Intensivă. Ea a fost transferată de la un spital din județul Neamț, după ce a fost diagnosticată cu meningită. În timpul internării, pacienta nu a răspuns la medicația administrată și a suferit de mai multe ori stopuri cardio-respiratorii’, a declarat prof. univ. dr Carmen Dorobăț, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

În funcție de rezultatele necropsiei și în urma analizei fișelor de internare, Colegiul Medicilor și Direcția de Sănătate Publică vor stabili dacă există vreo culpă medicală în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org