EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

O tabără de romi români de la Perpignan, Franţa, a fost distrusă de un incendiu

De News Cluj
In Internaţional
28 martie 2014
0 Comentarii

o-tabara-de-romi-romani-de-la-perpignan-franta-a-fost-distrusa-de-un-incendiu-253502O tabără de romi originari din România în care trăiau 14 persoane a fost distrusă miercuri seara, la Perpignan, într-un incendiu despre care aceştia afirmă că ar fi fost provocat, relatează reţeaua France Bleu din cadrul serviciului public Radio France.

Potrivit France Bleu, paznici de la un magazin de bricolaj situat la câteva sute de metri depărtare de tabără au dat alerta miercuri seara, după ce au văzut flăcările. Aproximativ zece barăci din placaj, în care locuiau familiile de romi din România, au fost distruse în incendiu, scrie Mediafax.

Originea incendiului ar putea fi de natură criminală, potrivit France Bleu, care citează un locuitor din tabără afirmând că a văzut pe cineva stropind cu benzină după care a dat foc. Totul a ars rapid sub privirile romilor.

Familiile au depus plângere joi după-amiaza la comisariatul din Perpignan. O anchetă a fost deschisă, iar potrivit Colectivului de susţinere a familiilor de romi în departamentul Pyrénées-Orientales poliţia judiciară „ia cazul foarte în serios”.

La faţa locului nu a mai rămas aproape nimic din tabăra improvizată, doar două barăci scăpând de flăcări. Haine, hrană şi documente de identitate ale majorităţii celor 14 locuitori, cu vârste cuprinse între 14 şi 54 de ani, au fost distruse.

Romilor le este frică să rămână în zonă, temându-se că pot fi vizaţi din nou. Ei dorm toţi în cele două barăci.
sursa: antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org