EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Pădurarul din Băișoara, agresat de hoții de lemne! Agresorii au fost arestați de poliție!

De NewsCluj.ro
In News
4 septembrie 2014
0 Comentarii

actiune-politia

Un pădurar terorizat de hoţii de lemne şi-a dat demisia, susţinând că viaţa sa îi este pusă în mod constant în pericol. Cazul a fost discutat ieri cu Prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan care a făcut o vizită în teritoriu, localitățile vizate fiind Iara și Băișoara.

Legat de acest aspect, în noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c., pădurarul care deserveşte Ocolul Silvic Muntele Mare de pe raza comunei Băişoara a fost agresat de hoţii de lemne. În urma acestui incident reprezentantul ocolului silvic a decis să renunţe la această profesie invocând faptul că, în fiecare zi, viaţa îi este pusă în pericol.

În vederea stopării acestor acte ilegale, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a cerut o implicare mai mare din partea autorităţilor locale, a celor din poliţie şi a personalului silvic, cu toţii trebuind să facă front comun împotriva celor care taie ilegal material lemnos, să constituie echipe formate din cel puţin patru-cinci persoane care să acţioneze grupat în special pe timp de noapte pentru prinderea şi identificarea infracorilor periculoşi.

Poliția face precizări!

Poliția vine cu noi informații privind incidentul de la Băișoara când doi pădurari în timp ce se aflau în timpul serviciului au fost agresați de hoții de lemne. Unul a demisionat, motivând că nu dorește să-și mai pună viața în pericol!

În seara zilei de 2 septembrie a.c., doi lucrători silvici, care se aflau în executarea sarcinilor de serviciu în zona muntelui Băişoara, au depistat în jurul orei 21:20, doi bărbaţi care încercau să sustragă material lemnos cu un atelaj cu tracţiune animală.

În acel moment, bărbaţii ar fi abandonat lemnul şi ar fi fugit, iar cei doi lucrători silvici au pornit în urmărirea lor. Ajungându-l pe unul dintre aceştia, pădurarii l-au imobilizat şi s-au deplasat în afara fondului forestier, în vederea întocmirii actelor de constatare.

Astfel, a apărut cel de-al doilea bărbat, care, l-ar fi lovit pe unul dintre lucrătorii silvici, ambii bărbaţi reuşind astfel să fugă.

Poliţiştii au reușit însă pe baza datelor furnizate de pădurari să-i identifice pe hoți, este vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 63, respectiv 30 de ani, din comuna Băişoara.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,ultraj”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

Unul dintre hoți însă nu se lasă și a depus la rândul său plângere împotriva pădurarilor, reclamând că el este victima în acest caz, fiind agresat de unul dintre angajații Ocolului Silvic. Justiția însă, este singura care va avea ultimul cuvânt de spus în această poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org