EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Parlamentul a adoptat declaraţia privind demisia lui Băsescu!

De News Cluj
In Politic
25 iunie 2014
0 Comentarii

Ludovic Orban declara miercuri dimineaţă, înaintea şedinţei Parlamentului, că „Partidul Naţional Liberal, consecvent cu atitudinea sa din ultimii nouă ani de zile, va vota această declaraţie politică a Parlamentului, pentru că noi nu mai putem accepta ca în fruntea României să stea un om ca Traian Băsescu, care face un rău imens României, atât în ceea ce priveşte imaginea externă, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea societăţii româneşti”.

Întrebat dacă poziţia PNL nu va dăuna relaţiei cu PDL, care se opune declaraţiei Parlamentului, Orban a răspuns: „Nu cred că problema astăzi este problema relaţiei dintre Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat. Problema de astăzi este rezultată din faptul că o persoană din familia preşedintelui a avut în mod evident legături infracţionale cu un clan bine cunoscut pentru activitatea sa ilegală, iar acest lucru afectează nu imaginea preşedintelui României, afectează în cel mai grav mod imaginea României”.

Ludovic Orban se arată mirat că nu a fost lansată o nouă procedură de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu: „Sunt mirat că majoritatea parlamentară nu iniţiază procedura de demitere a lui Traian Băsescu, dar nu mă miră foarte tare, pentru că de fapt ei nu-şi doresc să scape de Traian Băsescu, pentru că Traian Băsescu le este foarte folositor pe post de bau-bau, cu care să sperie cetăţenii români, astfel încât să le atragă voturile, apărând cetăţeanul român de acest fals bau-bau numit Traian Băsescu”.

Ce valoare juridică are declaraţia Parlamentului privind demisia preşedintelui Traian Băsescu? „Nu are nici un fel de valoare juridică, este pur şi simplu o luare de poziţie a celei mai importante instituţii a României, care este practic titulara suveranităţii, dar sunt convins că Traian Băsescu nu va da două cepe degerate pe declaraţia politică a Parlamentului şi se va crampona de funcţie”, afirmă deputatul PNL.

Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi „pentru„, nici un vot „împotrivă” şi 17 abţineri, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PMP au absentat.

Votul a fost deschis, prin ridicare de mână. Adoptarea declaraţiei de către Parlament nu are consecinţe juridice.

sursa:RFI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org