EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Piaţa OSER luată la puricat de poliţişti. Oamenii legii au confiscat tot ce era scos la vânzare fără acte

De
In Social
5 aprilie 2014
0 Comentarii

piata_oserAstăzi, peste 100 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, în cooperare cu 20 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi 20 poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune în sistem integrat în zona Pieţei „OSER” din municipiul Cluj-Napoca.

Acţiunea a vizat în principal prevenirea şi combaterea comerţului ilicit, a evaziunii fiscale, prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale. De asemenea au fost instituite filtre rutiere la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, pentru verificarea autovehiculelor care transportă marfă.
Cu ocazia controalelor desfăşurate, poliţiştii au verificat 124 agenţi economici şi 265 comercianţi persoane fizice.

În cadrul acţiunilor au fost aplicate 74 sancţiuni contravenţionale, dintre care 36 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 24 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 10 la alte acte normative.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţişii au dispus ridicarea în vederea confiscării a unor bunuri comercializate fără îndeplinirea condiţiilor legale (obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerie de pat, electronice şi electrocasnice, cafea, produse cosmetice, ş.a.), valoarea totală a acestora fiind evaluată la peste 15.000 lei.

În timpul filtrului rutier instituit la intrarea în municipiul Cluj-Napoca din direcţia Apahida, poliţiştii au depistat un bărbat de 34 ani, din municipiul Turda, care transporta cu un autovehicul produse agroalimentare fără a îndeplini condiţiile stabilite de lege.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a bărbatului conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite şi ridicarea în vederea confiscării a 540 kg., fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org