EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Poker-ul şi momentele cele mai memorabile

De NewsCluj.ro
In Internaţional
8 ianuarie 2015
0 Comentarii

poker_01

În ultimul deceniu un nou joc de cărţi a adunat din ce în ce mai mulţi fani şi adepţi, şi anume poker-ul Texas Holdem. Inspirat din clasicul poker, denumit şi five cards, noul poker se joacă cu doar două cărţi în mână, urmând ca jucătorul să-şi formeze setul de cărţi format din cinci cu cele mai bune trei cărţi de pe masa de joc.

Chiar dacă Texas Holdem a apărut pe la începutul anilor 1900, în unele locuri din statul Texas, el nu a fost promovat decât târziu, prin 1968-70 când a fost dus la unele cazinouri din Las Vegas. În anul 1970, Benny Binion, un jucător şi patron de cazino, a adus jocul la Horseshoe Casino din Las Vegas unde a organizat primul turneu de Texas Holdem, turneu denumit World Series of Poker. La acest prim turneu au participat un număr de şapte jucători, iar premiul a fost o brăţară, rămasă de atunci simbolică. În fiecare an premiul se stabileşte în funcţie de valoarea „biletului de intrare” şi de numărul de jucători.

poker_02An de an numărul participanţilor a crescut, ajungându-se în acest moment la un număr de aproximativ 6700 de jucători, iar premiul cel mare a fost de 10 milioane dolari. De-a lungul anilor au fost finale memorabile în care meciurile celor doi rămaşi, heads-up, au avut un final dramatic. Să nu uităm de Chris Moneymaker care a revoluţionat lumea poker-ului, fiind primul jucător care s-a calificat după un turneu de 39 dolari pe online. Dealtfel, Moneymaker a câştigat acel turneu după ce în finală s-a confruntat cu libanezul Sam Farha şi chiar dacă avea în mână o popă, mâna cea mai mare, a cerut pe river „all in” speriind-ul pe Farha cu o pereche de nouari. Frica lui Farha l-a adus într-un avantaj fructificat decisiv în mâna finală unde Moneymaker cu 5 şi 4 în mână câştigă turneul cu un full de cinciari.

poker_03Câştigătorul din 2006 este australianul, de origine libaneză, Joe Hachem, care s-a înscris la turneu cu banii cash, 10.000 de dolari, după ce a ieşit pe locul 10 la un turneu premergător şi a încasat 25,000 de dolari. A ajuns la masa finală şi a reuşit, când au mai rămas patru jucători, o mână de succes în faţa americanului Aaron Kanter, instalându-se ca chip leader. Heads-up-ul de final contra lui Steve Dannenmann a fost doar de şase mâini, ultima mână fiind memorabilă. Hachem cerând un rise cu 7 şi 3 în mână iar flop-ul fiind o chintă servită, 6, 5 şi 4. Cu A şi 3 în mână Dannenmann şi-a forţat norocul până la capăt aşteptând o chintă mică, care nu a mai venit. Chinta lui Hachem a valorat 7.5 milioane de dolari, o chintă binemeritată.

poker_04Anul 2010 i-a adus faţă în faţă pe canadianul Jonathan Duhamel şi pe americanul John Racener, doi tineri de aproximativ 24 de ani, şi unde la intrarea în heads-up l-a dus pe canadian cu un net avantaj de chips-uri. Nu au fost de ajuns, că pe primele mâini a pierdut duelul AK contra AQ ducându-l în poziţia de loc secund. De atunci, în următoarele 30 de mâini, nu a mai schiţat nici un gest de raise, jucând totul la sigur. După o pauză, Duhamel s-a gandit să rişte tot la all in sau fold, şi după mai multe mâini l-a prins pe Racener la un all in de totul sau nimic. Canadianul Duhamel a pornit cu un AJ contra K8 (romb) iar cărţile de jos nu au avut niciun efect asupra jucătorilor. Duhamel a câştigat brăţara WSOP pe care a pierdut-o în decembrie 2011 în urma unui jaf la domiciliul său.

Exemple de partide şi jucători se găsesc, cei drept mai rar, dar totul stă în multă ştiinţă şi un gram de noroc, oare voi de care dispuneţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org