EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Poliţist model! A refuzat să primească mită iar acum e vedetă în rândul colegilor

De News Cluj
In Actual
5 februarie 2014
0 Comentarii

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi, sub directa coordonare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant un barbat, din oraşul Strehaia,, care a încercat să mituiască un poliţist cu suma de 2.000 lei.

politia_rutieraÎn fapt, la data de la 31.01.2014, sinsp. de pol. D.A.C., din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Mehedinţi – Poliţia Oraşului Strehaia, a sesizat ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Mehedinţi cu privire la faptul că, având spre instrumentare un dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, în care M.G. este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, acesta i-a propus „să rezolve situaţia”, dându-i de înţeles că îi cere să-şi încalce atribuţiile de serviciu.

Ulterior, M.G. a insistat telefonic, să se întâlnească neoficial pentru a-l determina pe poliţist să propună o soluţie de neurmărire penală şi pentru a-i furniza date confidenţiale privind mersul anchetei, în schimbul sumei de 2.000 lei.
În urma sesizării, sus-numitului i-a fost întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 N.C.P, iar la data de 03.02.2014, a fost organizată şi desfăşurată acţiunea de prindere în flagrant.
M.G. a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi în vederea audierii pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile.

sursa: COMUNICAT D.G.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org